BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmeklilik sisteminde köklü değişiklik geliyor! İkinci emeklilik imkanı sağlanacak mı?----

Emeklilik sisteminde köklü değişiklik geliyor! İkinci emeklilik imkanı sağlanacak mı?

Emeklilik sisteminde köklü değişiklik geliyor! İkinci emeklilik imkanı sağlanacak mı?
21 Ekim 2024 - 09:33 www.finansgundem.com

Emekli maaşlarında yepyeni bir evreye giriliyor. Enflasyon nedeniyle eriyen maaşlara çare ararken, yeni emeklilik sistemiyle ilgili kayda değer düzenlemeler tartışılıyor.

Emekli maaşlarının üç farklı döneme göre hesaplandığı sistemde, yeni bir düzenleme için hazırlık yapılıyor. Bu düzenlemenin TBMM gündemine gelmesi beklenirken, prim günlerinin emekli maaşlarına etkisinin artırılacağı ifade ediliyor. Yeni emeklilik paketinde, yalnızca prim ödemelerinin değil, çalışma süresinin de maaşların artışında etkili olacağı vurgulanıyor.

EMEKLİYE ÇİFT MAAŞ MÜJDESİ Mİ GELİYOR?

Sabah'tan Faruk Erdem’in aktardığına göre, Meclis’e sunulacak yeni emeklilik önerisi, üç aşamalı maaş bağlama sistemi ve emeklilik kriterlerinde yenilikler sunacak. Bu düzenleme ile birlikte, vatandaşların birden fazla emekli maaşı alma olanağına sahip olacağı dile getiriliyor.

PRİM GÜNLERİ MAAŞLARA DAHA FAZLA ETKİ EDECEK

Yeni düzenlemeyle birlikte, prim günlerinin ve çalışma süresinin emekli maaşlarının belirlenmesinde daha büyük bir rol oynayacağı öne sürülüyor. Kök ve taban maaş farkının ortadan kalkmasıyla, emeklilik koşulları yeniden şekillenecek. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte sigortalı olanlar için yeni emeklilik şartları devreye girecek.

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında gündeme gelen yeni emeklilik sistemi, bu yıl içinde Meclis’in gündemine taşınacak. Paketin detaylarına göre, emeklilik şartlarında önemli değişiklikler yapılacak. Ayrıca, Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin (TES) devreye gireceği belirtiliyor. Bu sistemle birlikte, emeklilik yerine çalışmayı teşvik eden bir yapı oluşturulacak. Daha fazla prim günü olanlar, daha yüksek maaş alma imkânına sahip olacak.

TABAN MAAŞ AYRIMI TARİH OLUYOR

Aktarılan bilgilere göre, prim günü fazla olanların emekli maaşları da yüksek olacak. Emekli aylığını artırmak isteyenler, daha uzun süre çalışmayı tercih edecek. Yeni düzenleme ile birlikte, kök maaş ve taban maaş farkı ortadan kalkacak ve daha adil bir emeklilik sistemi oluşturulacak.

DEVLETTEN VE İŞVERENDEN KATKI!

Tamamlayıcı emeklilik sistemine işveren ve devlet de katkı sağlayacak. Bu sistem, yalnızca mevcut sigortalıları değil, aynı zamanda çalışma hayatına geri dönen emeklileri de kapsayacak. Böylece, emekliler mevcut maaşlarının yanında ikinci bir maaş alma imkânına sahip olacaklar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)