BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEmekli maaşına zam için tarih verildi----

Emekli maaşına zam için tarih verildi

Emekli maaşına zam için tarih verildi
12 Temmuz 2024 - 16:30 www.finansgundem.com

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşlarına ilişkin çalışma hakkında, "Önümüzdeki hafta başında açıklarız." dedi.

Emekli maaş zam oranın belli olmasıyla beraber gözler en düşük emekli aylığı için yapılacak düzenlemeye çevrildi. Kök aylığı 8 bin lira altında olanların maaşı, en düşük aylığın altında kaldı. Emekliye ek zam için toplantının yapılacağı ifade edilmişti.

En düşük emekli maaşının 10 bin liranın üzerine çıkarılması yönünde çalışmalar yapılması beklenirken AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konuya ilişkin açıklamada bulundu.

En düşük emekli maaşına zam düzenlemesiyle ilgili soruya yanıt veren Güler, "Henüz çalışma tamamlanmadı, etki analizini ilişkin raporlar çıkmadı bu yüzden toplanamadık. Hafta başı netleşebilir, açıklarız” diye konuştu.

En düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'nin 12-13 bin lira seviyelerine yükseltilmesi için AK Parti kurmaylarının çalışmalarına devam ettiği kulislere yansıdı. En düşük emekli aylığı için rakam, ekonomi yönetiminin hesaplamaları sonrası bütçe dengesi çerçevesinde belirlenecek.

Son açıklamalara göre, emeklilere seyyanen zam gündemde yer almıyor.

Emekliye zam zirvesi! Şimşek ve AK Partili kurmaylar toplantı yapacak

 

AK Parti'den açıklama: Emeklilere zam olacak mı?

 

Emekliye yeni zam formülü, en düşük emekli maaşı artacak mı?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • S.koparal12 Temmuz 2024 16:52

    Hemen hergün tarih veriyorlar üçkuruş sadaka para dagıtacaklar günlerdir gündem oluşturuyorlar herzamanki gibi atıyorlar tutuyorlar halkla dalga geciyorlar sonuç sıfır bunların yatacak yerleri yok