Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Elon Musk'ın beyin-bilgisayar arayüzü Neuralink startup'ının kurucu ortağının, rakip bir proje için 47 milyon dolardan (yaklaşık 400 milyon TL) fazla para topladığı bildirildi.
Bu yılın başlarına kadar Neuralink'in başkanlığını da yapan Max Hodak, eski firmasındaki bazı yetenekleri de "gizli startup" Science Corp'a geçirmiş gibi görünüyor.
İlk olarak Futurism'in tespit ettiği, temmuz ayına ait bir mali beyan belgesi, Science Corp'un finansmanı yolunda 14 yatırımcının işe koyulduğunu ortaya çıkardı. Yatırımcılar arasında kötü şöhretli kripto borsası MtGox'un kurucusu Jed McCaleb de var.
Hodak'ın gizli yeni startup'ının yeni çalışanları, LinkedIn profillerine göre CRISPR gen düzenleme teknolojisi üzerine uzmanlaşıyor. Bu, Neuralink'e rakip şirketin insan beynini bilgisayara bağlamak için sadece sinirsel donanıma değil, biyomühendisliğe de odaklanabileceğini gösteriyor.
Şu anda Science Corp için tümü biyoloji veya mikrofabrikasyona odaklanan 10 kamusal iş ilanı var.
Geçen ay Neuralink, ilk arayüz cihazlarının üretiminde ilerleme katetmek için kullanılacak 205 milyon dolarlık (yaklaşık 1,7 milyar TL) büyüme finansmanını duyurmuştu.
Firmanın o günlerdeki blog yazısında, "Bu yoldan elde edilen fonlar, Neuralink'in ilk ürününü piyasaya sürmek, gelecekteki ürünlerin araştırılmasını ve geliştirilmesini hızlandırmak için kullanılacak" ifadelerine yer verildi.
"Bunu ne kadar erken yaparsak, Neuralink'in cihazından faydalanmaya muhtaç kişilere o kadar çabuk yardım edebiliriz."
Yatırım, Neuralink'in kendi cihazını takan maymunun aklıyla video oyunları oynayışını gösteren videoyu yayımlamasından sadece üç ay sonra geldi.
Dokuz yaşındaki makak maymununun yetenekleri ve yerleştirilen iki çip sayesinde 1970'lerin video oyunu Pong'u oynamayı öğrenmesi sadece 6 haftalık pratik gerektirdi.
Çipler, N1 Link adı verilen 1024 elektrot iletim cihazı aracılığıyla beyne sinyaller göndererek bilgisayarın maymunun amacını yorumlamasını sağlıyor.
Neuralink'in videosunda, "Maymun Pager ekranın sağ tarafındaki kolu kontrol etmek için sadece elini yukarı veya aşağı hareket ettirmeyi düşünüyor" dendi.
"Gördüğünüz gibi Pager, zihin-Pong konusunda inanılmaz derecede başarılı. Odaklandı ve tamamen kendi istemiyle oynuyor. Bu sihir değil, Neuralink'in çalışmasının nedeni beyinden gelen elektrik sinyallerini kaydedip deşifre edebilmesi."
Neuralink önümüzdeki aylarda insan deneylerine başlamayı umuyor. İlk ticari cihazların nörolojik bozuklukları olan kişilere yardımcı olması bekleniyor.
Musk, nihayetinde bu teknolojinin körlükten depresyona her tedavi için kullanılabileceğini ve aynı zamanda insanların gelişmiş yapay zeka türleriyle rekabet etmesinin yolunu açabileceğini söylemişti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.