Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
1998'den bu yana Dünya'nın yörüngesinde dönen Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS), NASA, Rusya’nın Roscosmos’u, Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Japonya’nın JAXA’sı ve Kanada Uzay Ajansı (CSA) iş birliğiyle uzay araştırmalarında önemli bir rol oynadı. Ancak 2030'da ömrünü tamamlayacak olan uzay istasyonu, kontrollü bir şekilde yok edilerek Dünya'ya geri dönecek.
MODİFİYE DRAGON UZAY ARACI KULLANILACAK
NTV'den Burak Kalkandelen'in haberine göre; SpaceX, bu görevde standart Dragon uzay aracının geliştirilmiş bir versiyonunu kullanacak. Bu özel araç, altı kat daha fazla yakıt kapasitesine ve dört kat daha güçlü itici güce sahip olacak. Görev sırasında uzay aracı, ISS’e kenetlenecek ve onu Dünya atmosferine doğru yönlendirecek.
Atmosfere girerken ISS büyük ölçüde yanarak yok olacak. Ancak daha büyük modüller, NASA’nın belirlediği bir “son sıçrama noktasına” düşecek. Bu noktanın detayları henüz kamuoyuna açıklanmadı.
NASA’DAN AÇIKLAMA
NASA’nın Uzay Operasyonları Misyon Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Ken Bowersox, bu görevle ilgili olarak şunları söyledi:
ISS'in güvenli bir şekilde görevden alınması, NASA ve uluslararası ortaklarımızın alçak Dünya yörüngesindeki operasyonların sorumlu bir şekilde sonlanmasını sağlamaları açısından kritik bir adım.
UZAYDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
ISS’in yok edilmesinin ardından, uzaydaki araştırmaların sürdürülmesi için dokuz yeni uzay istasyonu planlanıyor. Bunlardan biri, 2021’den beri yörüngede bulunan Çin’in Tiangong uzay istasyonu.
SpaceX, bu anlaşmayla NASA ile olan iş birliğini bir adım öteye taşıdı. Şirket daha önce NASA'nın Titan misyonu için de 256 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamıştı. Bu görev, 2028 yılında fırlatılacak bir Falcon Heavy roketiyle gerçekleştirilecek ve Titan’a yolculuk yaklaşık altı yıl sürecek.
Trump ve Musk’ın Mars hedefi NASA’nın Ay planlarını tehlikeye atabilir!
Musk: Savaş uçaklarının yerini insansız hava araçları almalı
Uzay istasyonunda 'toksik koku' krizi!
Çin'in 'Tiencou-8' kargo mekiği uzay istasyonuna ulaştı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.