Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
SpaceX'in CEO'su gelecek birkaç on yıl içinde Kızıl Gezegen'de kalıcı bir insan kolonisi kurmayı hedefliyor. Mürettebatlı ilk görevlerin 2030'a kadar başlaması bekleniyor.
Elon Musk: Starship'i yörüngeye fırlatacak rampanın inşaatı başladı
Söz konusu video, Starship ve beraberindeki Super Heavy yardımcı roketinin yörüngede yakıt ikmali yapıp 7 aylık Mars yolculuğuna devam etmeden önce fütüristik uzay limanından (muhtemelen roketin geliştirildiği Teksas'taki Starbase üssünden) fırlatılışını gösteriyor.
Hem yardımcı roket hem de Starship'in roketi dikey iniş yapabiliyor ve gelecek görevlerde tekrar kullanılabiliyor.
SpaceX'in videoyla birlikte paylaştığı tweet'te, "Tamamen ve hızla yeniden kullanılabilen araçlar insanlığın yıldızları keşfedeceği bir geleceğin anahtarıdır" dendi.
Musk şöyle devam etti:
Bizim yaşam süremiz içinde bu gerçek olacak.
SpaceX şu anda Starbase üssünden kalkıp Dünya etrafında 90 dakika döndükten sonra Hawaii açıklarına inecek Starship gemisinin ilk yörünge uçuşu testine hazırlanıyor.
Musk geçen haftaki sunumunda hâlâ hukuki izinlere ve bazı teknik gelişmelere ihtiyaç duyulsa da 119 metre uzunluğundaki roketin muhtemelen gelecek ay fırlatılacağını belirtmişti.
Teknoloji milyarderi, iki yıldan uzun süredir yapılan ilk büyük Starship güncellemesinde, "İzlenimimiz onayın mart civarında alınabileceğine yönünde" demişti.
Starship'in önceki yüksek irtifa uçuş denemelerinden sadece birinde roket tek parça olarak iniş yapmayı başarmış, testlerin büyük kısmı görkemli patlamalarla sonuçlanmıştı.
SpaceX geliştirme aşamasını tamamladıktan sonra Güneş Sistemi çevresinde insan ve kargo taşıyabilecek bin gemilik filosunu kurmak için Starship roketlerinin seri üretimine başlamayı planlıyor.
İnsanlığın birden fazla gezegende yaşayan bir tür olma hedefinin gerçekleşmesinin temelinde uzay seyahatinin masraflarını azaltmak yatıyor. Roketlerin tekrar kullanılabilmesine bu kadar yoğunlaşılmasının sebebi de bu.
"Uzay gemileri yeniden kullanılabilir olmasaydı, bir uçuşun bileti ne kadar olurdu?" diyen Musk, Super Heavy yardımcı roketlerinin teorik olarak saat başı tekrar kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.
Musk'a göre fırlatma başına maliyet nihayetinde 10 milyon dolar gibi düşük bir miktara indirilebilir. SpaceX'in CEO'su bunu mevcut uzay standartlarına kıyasla "anlamsızca düşük" ve "gülünç derecede iyi" diye niteledi.
Musk: 500 binden fazla Tesla'nın geri çağrılmasından eğlence düşmanları sorumlu
Elon Musk'ı takibi bırakmak için Tesla istedi
Elon Musk, ırkçılık ve taciz davasıyla karşı karşıya
Elon Musk'ın uzaya fırlattığı Tesla şimdi nerede?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.