Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, Avrupa siyasetinde tartışmaların odak noktası olmaya devam ediyor. ABD'deki seçim süreçlerine etkisiyle bilinen ve eski Başkan Donald Trump’a verdiği destekle adından söz ettiren Musk, bu kez Avrupa Parlamentosu’nda farklı görüşlerin çatışmasına neden oldu.
PARLAMENTODA MUSK'A DAVET ÇAĞRISI
Avrupa Parlamentosu’nda 43 milletvekili, Musk’ın dijital dönüşümdeki liderliği ve küresel rekabetçiliği artırma potansiyeli nedeniyle genel kurula davet edilmesi için mektup yazdı. Yunan milletvekili Emmanouil Fragkos’un kaleme aldığı mektup, çoğunluğu sağ ve aşırı sağ gruplardan olmak üzere çok sayıda parlamenter tarafından imzalandı. Fragkos, Musk’ı “dijital devrimin öncüsü” olarak tanımladı ve bu konuşmanın Avrupa'nın üretkenliğini yeniden canlandırma çabalarına katkı sağlayacağını belirtti.
NOBEL'E ADAY GÖSTERİLDİ
Bu destek, sadece bir davetle sınırlı kalmadı. Merkez sağ milletvekillerinden Branko Grims, Musk’ı 2025 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösteren bir teklif sundu. Grims, Musk’ın ifade özgürlüğünü koruma çabalarının barış ve küresel kalkınmaya katkı sunduğunu belirterek, bu girişimini Norveç Nobel Komitesi’ne taşıdı.
MUSK'A KARŞI HAREKET: TEHLİKEYE KARŞI ÖNLEM ALINMALI
Diğer yandan, Sosyalist ve Yeşiller gruplarından 45 milletvekili, Musk’a karşı önlemler alınması gerektiğini savunarak bir karşı mektup kaleme aldı. Mektupta, dijital platformların seçim süreçlerini etkileme potansiyeline dikkat çekilirken, Avrupa Birliği'nin bu konuda yeni politikalar geliştirmesi talep edildi. Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Hana Jalloul Muro, AB’nin yaptırım mekanizmalarını genişleterek çevrimiçi platformlardan doğan tehditlere karşı önlem almasını istedi.
TARTIŞMANIN ARKASINDAKİ NEDENLER
Musk’ın sahip olduğu sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), birçok siyasi tartışmanın merkezinde yer alıyor. Özellikle platformun sansür mekanizmalarını kaldırması ve ifade özgürlüğüne vurgu yapması, Avrupa’daki bazı siyasetçiler tarafından desteklenirken, diğerleri tarafından seçim süreçlerini manipüle etme riski taşıdığı gerekçesiyle eleştiriliyor.
Elon Musk’ın Avrupa siyasetine etkileri devam ederken, hem destekçileri hem de karşıtları arasındaki tartışmalar önümüzdeki dönemde de yoğunlaşacak gibi görünüyor. (Habertürk)
Elon Musk, TikTok'u satın mı alıyor?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.