Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Döviz kuru ve petrol fiyatları yükselmeye devam ediyor. Bu durum, doğalgazda ve elektrikte maliyet baskısını artıyor. Enerji yönetimi, olası zamlardan dar gelirliyi korumak üzere bazı modeller üzerinde çalışıyor. Kulislerde, konutlarda elektrikte kademeli fiyatlandırmaya geçilebileceği konuşuluyor. Buna göre aylık 150 kilovatsaata kadar elektrik tüketimi olanlar olası zamlardan daha az etkilenecek. Bu miktarı aşanlar, daha yüksek bir fiyattan elektrik tüketecek. Bu yolla hem tasarruf sağlanacak, hem dar gelirli korunacak.
Döviz kurundaki artış, ABD’nin İran’a yönelik yaptırım kararı, ticaret savaşları, enerji fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Doğalgaz ve petrolde net ithalatçı olan Türkiye, enerjide ciddi bir maliyet baskısı yaşıyor. Bu maliyetin bir bölümü, 1 Ağustos’ta tüketiciye yansıtıldı.
Enerji yönetimi, olası zamlardan dar gelirliyi korumak üzere bazı modeller üzerinde kafa yoruyor. Özellikle elektrikte düşünülen model, sektörle de görüşmeler sırasında paylaşıldı.
Bu model, enerji kulislerine de yansıdı. Kulislerde, konutlarda elektrikte kademeli fiyatlandırma yapılabileceği konuşuluyor. Buna göre aylık 150 kilovatsaata kadar elektrik tüketimi olan sabit ya da dar gelirli kesim, olası zamlardan daha az etkilenecek. Bu miktarı aşanlar, daha yüksek bir fiyattan elektrik tüketecek. Bu sistemin benzeri, önceki yıllarda da bir süre uygulanmıştı.
UZMANLAR NE DİYOR?
Uzmanlar, 100 metrekare bir konutta yaşayan 4 kişilik bir ailenin ortalama aylık elektrik tüketiminin 150 kilovatsaat olduğunu belirtti. Uzmanlar; dubleks, villa, malikane gibi lüks konutlarda tüketimin katlanarak arttığını söyledi.(Olcay Aydilek/Habertürk)
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.