Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun mart ayına ilişkin "Elektrik Piyasası Sektör Raporu"na göre, lisanslı elektrik üretiminin yüzde 29,2'si hidroelektrik santralleri, yüzde 18,4'ü doğal gaz santralleri, yüzde 14,9'u linyit santralleri, yüzde 14,3'ü ithal kömür santralleri ve yüzde 11,6'sı rüzgar santrallerinden sağlandı.
Bu kaynakları sırasıyla jeotermal, biyokütle, motorin, taş kömürü, asfaltit, güneş ve fuel-oil izledi.
Böylece lisanslı elektrik üretimi martta bir önceki yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 2 artışla 27 milyon 603 bin 6 megavatsaate ulaştı.
Faturalanan elektrik tüketim miktarı ise aynı dönemde yüzde 3,3 artarak 21 milyon 565 bin 551 megavatsaat oldu.
Tüketimin yüzde 46,2'si sanayi, yüzde 25,8'i ticarethane ve yüzde 24,9'u mesken aboneleri tarafından gerçekleştirildi. Aydınlatmanın payı yüzde 2,1, tarımsal sulamanın payı ise yüzde 1 olarak kayıtlara geçti.
Abone sayısı ve kurulu güç arttı
Elektrikte abone sayısı martta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 artarak 47 milyon 558 bin 844'e ulaştı.
Bu dönemde, sanayi tüketicilerinin sayısında yüzde 16,2, aydınlatma tüketicilerinin sayısında yüzde 4,9, tarımsal sulama tüketicilerinin sayısında yüzde 3,8, mesken tüketicilerinin sayısında yüzde 2,7 ve ticarethane tüketicilerinin sayısında yüzde 1,9 artış görüldü.
Türkiye'nin lisanslı elektrik kurulu gücü ise bu dönemde yüzde 2,9 artarak 92 bin 646 megavat oldu.
Kurulu gücün yüzde 27,4'ü doğal gaz çevrim santralleri, yüzde 25,1'i barajlı hidroelektrik santralleri, yüzde 11,6'sı rüzgar santrallerinden, kalan bölüm ise diğer enerji kaynaklarından elektrik üreten tesislerden oluştu.
Haziran ayı kira zam oranı belli oldu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.