BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEl Maktum, Big Chefs işbirliği----

El Maktum, Big Chefs işbirliği

El Maktum, Big Chefs işbirliği
09 Kasım 2014 - 10:08 www.finansingundemi.com

Ankara'da kurulan Big Chefs, Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketlerinden Meraas'la ortak şube açtı.

2007'de Ankara'da kurulan ve tüm Türkiye'de hızla büyüyen Big Chefs rotasını yurtdışına çevirdi. İlk durağı Dubai oldu. Şeyh El Maktum'un şahsi şirketi Meraas Holding'in ortaklığıyla açılan restoran, Real Madrid Cafe, Cheesecake Factory, Roberto Cavalli Cafe, Magnolia Bakery gibi dünyanın en popüler markalarına ev sahipliği yapan Jumeirah Beach Road'daki The Beach'te yer alıyor. Restoranın sahibi Gamze Cizreli ve El Maktum'un yeğeni Kareem Attiyat'la Dubai'de bir araya geldik. El Maktum'un yeğeni Kareem Attiyat, yiyecek-içecek sektöründe başka Türk markalarıyla da ortaklık yapabilecekleri sinyalini verdi.

 Meraas Holding hangi sektörlerle uğraşıyor?
Özellikle gayrimenkul yatırımlarıyla ilgileniyoruz. Daha çok aile turizmi, oteller, yiyecek-içecek yatırımları... Açık hava AVM'leri yapıyoruz. İlk kez açık alanda bu tarz mekân yaptık. The Beach çok özel bir yer. Bundan sonra Box Park ve La Mer'la devamı gelecek. Yeni projelerimizin hepsi farklılık yaratıyor. 2016'da açılacak olan Dubai Park, üç temalı olacak. Legoland, Motion Gate (Dreammarks, Hollywood Studios) ve Bollywood... Bunun dışında dünyanın en büyük 'Dönme Dolabı' (Blue Water-Dubai Eye) projesinin inşaatı sürüyor. 210 metreye çıkacak. Yeni bir eğlence adası inşaa ediyoruz. 2017'de bitecek, ortasında da Bvlgari Oteli açılacak. Önümüzdeki 3 yılda Dubai'de 5 Big Chefs de olacak.

 Neden Big Chefs?
Big Chefs'de şunu gördük: Bir kere ruhu çok iyi...Bunun dışında servis ve yemek kalitesiyle buradaki pazarın sunduklarının çok üstünde. Big Chefs'le uzun bir yola çıktık. Buradaki şef Türk. İstikrarı korumak için özellikle şefin Türkiye'den olmasına çok önem verdik. Markanın sahiplerinin de bu işin içinde bizzat yer almaları bizim için çok önemli. O yüzden amatör ruhu tercih ettik.

 İlk restoran yatırımı ne kadar oldu, Türkiye'den ne kadar geldi?
Toplam 2 milyon 700 bin dolar harcandı. Masa, sandalye, aksesuvarların tamamı Türkiye'den geldi. Bunların yatırım bedeli 600 bin dolar. Yiyecekler de Türkiye'den geliyor. Peynir, reçel hatta simitler... Orjinalliğini bozmamak için Türkiye'den getirmeyi uygun bulduk. Yani restoran İstanbul'da nasılsa burada da öyle olacak. El Maktum buraya gelmedi ama biz buradan ona yemek yolladık. Çok beğendi. Haftada bir kez eve istiyor. Restoran açılalı iki ay olmasına rağmen çok iyi geri dönüşler alıyoruz. Mesela geçen perşembe gecesi tatil gününde 950 kişi geldi. Günlük müşteri sayısı ileride ortalama bin 200'ü bulacak.

 Yiyecek-içecekte başka Türk markalarıyla da ilgileniyor musunuz?
Evet... Bakıyoruz. Aynı mantıkta başka dallarda da markalar alacağız. Sadece Türkiye'den değil, aynı zamanda İngiltere ve İspanya'dan da markalara bakıyoruz. Ruhu olan ve çok popüler olmayan markalarla işbirliği yapacağız.

TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Restoranın ortağı El Maktum'un yeğeni Kareem Attiyat, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Ülkenizde birçok yatırımımız var. Sizinle damak tadımız uyuyor. Türkiye'de başka yatırımlar da planlıyoruz" dedi.

2015'TE ASYA'DA BİRÇOK ÜLKEDE OLMAK İSTİYORUZ
 Ürünlerin hepsi Türkiye'den mi geliyor?
Peynir, zeytinyağı, nar ekşisi, çay, sumak gibi birtakım baharatları Türkiye'den ihraç ediyoruz. Simidi yarı pişmiş ve dondurulmuş olarak getirtiyoruz, burada pişiriyoruz.

 Mönü Türkiye'dekinin aynısı mı?
Arap yemekleri var mı? Yemeklerimizin hepsi aynı, hiçbir farklılık yok. Zaten bizim yemeklerimiz Ortadoğu esintileri taşıyor. Dolayısıyla ekstra bir şey koymadık ama tabii burada alkolsüz içeceklere önem verdik. Mesela kavanozda büyük buzlu çaylarımız var, onlar çok talep gördü.

 En çok hangi yemek satılıyor?
En fazla yoğurtlu kebap, fırında kuzu ve beğendili köfte satılıyor. Tatlılardan da mozerellalı künefe...

 Ortaklık nasıl?
Buranın yasalarına göre yüzde 50-50 ortak olamıyorsunuz. İlk etapta onlar bizim franchisingimiz oldu. Fakat iki sene içinde ortak olacağız. Operasyonu da görüp ona göre karar vereceğiz. Bütün dükkânlara Türkiye'den ürün gelecek.

 Yurtdışında başka ülkeler de olacak mi?
Katar özel büyük bir grupla geliyor. Abu Dabi geliyor, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Malezya'yı istiyoruz. Asya'nın öbür tarafına da gitmek istiyoruz. Dersimizi çok iyi çalıştık. Bu bölge için, her şeyimiz hazırlandı. 2015'te yurtdışıyla ilgili gaza basacağız.

 İlk ortaklık için haberi nasıl aldınız?
Ticari ateşemiz Serdar Kumbaracı verdi.
Sinan Özedincik/Sabah
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)