Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 20 Ağustos Perşembe günkü toplantısına ilişkin beklenti, haftalık repo faizinin yüzde yüzde 8,25 seviyesinde korunacağı yönünde oluştu. Ekonomistler, O/N ve Geç Likidite Penceresi (GLP) faiz oranının ise 75 baz puan artırılmasını bekliyor.
Foreks anketine katılan 23 ekonomistin 15'i TCMB'nin Ağustos toplantısından faiz değişikliği beklemezken, 8'i 75-175 baz puan aralığında değişen oranlarda Faiz artırımı kararı alınacağı tahmininde bulundu. Artırım kararı bekleyen ekonomistlerden 3'ü gösterge faizin yüzde 8,25'ten yüzde 9,00'a, 2'si yüzde %10,00'a, 2'si yüzde 9,75'e, 1'i ise yüzde %9,25 seviyesine yükseltileceğini öngördü.
Gedik Yatırım Ekonomisti Serkan Gönençler, haftalık repo faizinin sabit kalmasını beklerken, gecelik faiz ve GLP’de 75 baz puanlık artırım yapılacağını tahmin ettiklerini kaydetti. Gönençler, 75 baz puanlık artırım ile gecelik faiz O/N oranının yüzde 10,50'ye, Geç Likidite Penceresi (GLP) faiz oranının ise yüzde 12,00 seviyesine yükseltileceğini öngördüklerini dile getirdi.
Yatırım Finansman'dan Ekonomist Erol Gürcan ise, doğrudan politika faizinde yapılacak bir artışın enflasyon beklentileri ve kur oynaklığı üzerinde daha etkili olacağını ve aslında bu olasılığın da bulunduğunu düşündüklerini, bununla birlikte kısa vadede, likidite sıkılaştırıcı hamlelerle dolaylı olarak ortalama fonlama maliyetin artırılması yönündeki politika tercihinin sürdürülmesini daha yüksek bir olasılık olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Gürcan, yakın dönemde artan kur oynaklığı ve enflasyon beklentilerindeki bozulmayı göz önüne alarak ilerleyen dönemde doğrudan politika faizinde bir ayarlama yapılma olasılığının da arttığı görüşünü savundu.
Deniz Yatırım Stratejisti Orkun Gödek, politika faizinin sabit kalacağını düşündüğünü, ancak 150 baz puanlık marjın 250 baz puana çekileceğini tahmin ettiğini belirtti. Ankette 2020 yıl sonuna ilişkin gösterge faiz medyan tahmini yüzde 9,75 seviyesinde gerçekleşti.
Yıl sonu anketine katılan 10 ekonomistten 2'si faizin sabit kalacağı, 1'i yüzde 9,00'a, 1'i yüzde 9,50'ye, 2'si yüzde 9,75'e, 1'i yüzde 10,00'a, 1'i ise yüzde 11.25'e, 2'si ise yüzde 12,00'ye yükseltileceği beklentisini dile getirdi.
Ekonomistlerin O/N faizine ilişkin medyan tahmini yüzde 10,50, GLP medyan tahmini ise yüzde 12,00 seviyesinde oluştu. O/N ve GLP faizi için ankete katılan 19 kişiden 7'si değişiklik beklemezken, 12'si artırılacağını öngördü. En yüksek ve en düşük tahminler O/N'ta yüzde 9,75 ve yüzde 11,50, GLP'de ise yüzde 11,25 ile %13,25 olarak gerçekleşti.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.