BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomisi güçlü Trump’ı başkanlık seçiminde neler zorlayacak----

Ekonomisi güçlü Trump’ı başkanlık seçiminde neler zorlayacak

Ekonomisi güçlü Trump’ı başkanlık seçiminde neler zorlayacak
07 Ocak 2020 - 15:43 www.finansgundem.com

ABD Başkanlık seçimi 2020’nin sonunda. Ülke ekonomisi güçlü. Ancak Çin gerginliği üretim sanayisini vurdu. General Motors kapandı. İşsizlik kamuoyunu ayağa kaldırdı. Soru şu; bu seçime yansır mı?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump, güçlü bir ekonomiyle seçim yılına giriyor. Ekonomik büyüme selefleri Bush ve Obama döneminde % 2’nin altında iken bu rakam Trump döneminde ortalama % 2,6 olmuştur.

Çalışanların aldığı ücretler Obama dönemine göre yükseliş gösterdi. Azınlık grupları ve alt gelirli vatandaşların alım gücünün yükselmesi üniversite mezunu olmayan gençler için yeni fırsatlar sunmakta.

Geçtiğimiz dönemde kadın ile erkek arasındaki ücret farklılığı azalırken, kadınların kurduğu işyeri sayısı iki kat arttı.

Marketwatch’da yer alan ankette Amerikalıların %60’ının çalıştığı işten memnun olduklarını ve %46’sının dört yıl önceye göre daha iyi olduğu açıklandı.

ÖNÜNDEKİ ZORLUKLAR

Bu güçlü tabloya karşılık, Çin – ABD arasındaki artan ticari gerginliğin gölgesinde ABD üretim sanayisi geriledi. Özellikle General Motors’un fabrika kapatması sonucunda işten çıkarmalar artması kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Bu tepkinin seçimlere de yansıması olası. Çin ile olan gerginlik özellikle tarım ve üretim sektörlerini vurdu.

2020’de iki ülke arasındaki ticari gerginliğin azalması halinde işsizlik sorunlarının çözümü, 200 milyar dolarlık ihracat artışı öngörülüyor.

Trump’ın ikinci dönem seçilmesi için Çin ile olan anlaşmasının yanı sıra azil süreci de etkili olacak.  

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)