Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Eşitsiz ekonomik toparlanma, dünyanın en büyük ekonomilerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları arasındaki tartışmaları zorlaştırıyor. 1.’si düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’na küresel eşitsizlik konulu tartışmalar damgasını vurdu.
G20 toplantılarına bu yıl başkanlık eden Endonezya’nın Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati Bloomberg International’a verdiği demeçte, “Bazı ülkeler yüksek büyüme ve enflasyonla karşı karşıya oldukları için yurtiçi politikalarını buna göre ayarlamak zorunda. Ancak aynı süreçte diğer ülkeler hala geride bırakılıyor. Bu durum politika için kolay olmayan bir ortam yaratabilir” ifadelerine yer verdi.
Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD ve İngiltere gibi dev ekonomilerde görülen yüksek enflasyon dünyanın en büyük merkez bankalarını faiz artışlarına zorluyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) beklenenden daha agresif bir müdahalede bulunması ihtimali de gelişmekte olan ekonomilerdeki riskleri artırıyor. St Louis FED Başkanı James Bullard bu hafta yaptığı bir açıklamada faiz oranlarının Temmuz başına kadar 1 tam yüzdelik puan artması gerektiğini söylemişti. Bullard 50 baz puanlık Faiz artırımı ihtimalinin de mümkün olduğunu belirtiyor.
G20’ye ilk kez ev sahipliği yapan Endonezya, Cuma günü sona eren toplantılarda finansmana eşit erişim ve yenilenebilir enerjiye geçişin tüm ülkeler için uygun fiyatlı olmasını sağlayabilecek bir tebliğ yayınlamayı hedefliyor.
Bu arada Ukrayna'da artan gerilim ve emtia fiyatlarındaki sert artış küresel ekonomi için yeni zorluklar doğurmakta. Ukrayna konusundaki gerginliğin düşürülmesi için defalarca işbirliği çağrısında bulunan Endonezya’da Devlet Başkanı Joko Widodo Perşembe günü verdiği demeçte böyle bir çekişme için çok yanlış bir zaman olduğunu vurguladı. ABD’nin geçtiğimiz günlerde olası bir Rus işgaline yönelik uyarıları petrol fiyatlarının yıllardır görülmeyen yüksek seviyelere tırmanmasına neden olmuştu.
Indrawati, bu krizin korona virüs salgınından kaynaklanan eşitsiz ekonomik toparlanma sürecini daha da kötüleştirdiğini söyledi. İki yıl boyunca sürdürülen piyasaları destekleyici nitelikteki teşvik politikalarının ardından ekonomi yöneticileri parasal ve mali politikalar alanında çok daha sınırlı bir hareket kabiliyetine sahip.
Indrawati konuyla ilgili, “Küresel olarak ekonomik toparlanma sürecini sekteye uğratacak nitelikte birçok riskin gelmekte olduğunu kesinlikle görüyoruz. Bir yanda, daha yüksek enflasyon var. Jeopolitik ortamın da ek bir aşağı yönlü risk yarattığını görüyoruz” açıklamasında bulundu.
Fransa küresel verginin uygulanmasını istedi
Morgan Stanley, Fed'den 2022'de 6 faiz artırımı bekliyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.