BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEğitime kur dopingi----

Eğitime kur dopingi

Eğitime kur dopingi
14 Ağustos 2013 - 02:19 www.finansgundem.com

Kurdaki zayıflama sayesinde meşhur eğitim maliyeti biraz daha altından kalkılabilir bir hale geliyor

Avustralya, yabancı öğrenciler için dünyanın en pahalı bölgesi; fakat kurdaki zayıflama sayesinde meşhur eğitim maliyeti biraz daha altından kalkılabilir bir hale geliyor.
HSBC'nin yayınladığı rapora göre, Avustralya senelik ortalama 38.000 dolar eğitim maliyetiyle en pahalı ülkelerin başını çekiyor. Avustralya kurunun dolar karşısında yüzde 12'den fazla değer kaybı yaşamasıyla birlikte artık bu durum değişebilir.
HSBC bireysel bankacılık ve varlık yönetimi yetkilisi Graham Heuris ''Son yıllardaki güçlü Avustralya doları, ülkedeki yüksek öğretim kurumlarını negatif anlamla etkiledi. Öğrenciler, Asya'nın geri kalanına göre karşılaştırmalı yakınlığı ve iyi bilinirliği dolayısıyla okumak için Avustralya'yı tercih ediyorlardı. Bu seçim ülke kurunun değer kazanmasıyla birlikte popülerliğini kaybetmeye başladı'' dedi.
2009'dan 20012'ye kadar ülkeye yabancı öğrenci başvurusu sayısı yüzde 12 azaldı. Bu dönemde Avustralya doları Amerikan dolarının karşısında yüzde 50 civarında değer kazandı.
Avustralya'dan sonra, 35.000 dolar yıllık eğitim masrafı ile Amerika, öğrenciler için en pahalı ikinci ülke ve İngiltere 30.000 dolar masrafla üçüncü ülke olarak sıralanıyor.HSBC, Avustralya dolarının şu anda 0,91 dolar olan seviyesinden yüzde 5 düşerek 4. çeyreğin sonunda 0,86 dolar olmasını öngördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sezen14 Ağustos 2013 09:13

    Okumak doğru eğitim almak bu çağda pahalı ve zor olmamalı ancak kapitalizmin getirisiyle dolar ve Euro'yla eğitimler olursa kur farkı ödeme yapanlar için biraz olsun sevindirici olabiliyor.