BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEgemen ile Aydede'nin yolları neden ayrıldı?----

Egemen ile Aydede'nin yolları neden ayrıldı?

Egemen ile Aydede'nin yolları neden ayrıldı?
01 Ekim 2009 - 13:23 www.finansgundem.com

Sigorta sektöründe gözler bu ayrılığa odaklandı. Tabii ki kolay değil. 5 yıldır birlikte çalışan iki kurum ayrılınca söylentiler de artıyor. Hele de bu ayrılık sigorta sektöründeyse dedikodular ayyuka çıkıyor..

Önceki haberi okuyanlar anladı. Okumayanlar için tekrar yazalım. Global Halkla İlişkiler ile AvivaSa Emeklilik'in yolları ayrıldı. Biri BES şirketi diğer ise halkla ilişkiler... Bu iki şirket yaklaşık beş yıldır birlikteydi. Yani AvivaSA'nın (Ak emeklilik) iletişim hizmetlerini 5 yıldır Global Halkla İlişkiler yürütüyordu. Bu ayrılık bu hafta MESE İletimiş Danışmanlığı'ndan gelen bir mail ile kamuoyuna duyuruldu. Bakalım ayrılığın nedini ne? Bize gelen bilgiler oldukça ilginç. Unutmadan, AvivaSa Genel Müdürü Meral Egemen ile Global Halkla İlişkiler'in Patronu Ceyda Aydede yakın arkadaş. Yakın arkadışlıklar sürerken iki kurumun arası neden açıldı. Ya da birlikte çalışmaya neden son verdiler? Sigorta çevrelerinde konuşulanlara göre bunun iki nedeni var. Birincisi kurumsal ikincisi bireysel. Kurumsal neden şöyle anlatılıyor; AvivaSA'nın CEO'su Akın Kozanoğlu, Sabancı Grubu'nda istifa edip Ergo Grubu'na transfer olduğunun ikinci günü bir basın toplantısı düzenlemişti. Bu toplantıyı AvivaSA'nın basın ve halkla ilişkilerini yürüten Global Halkla İlişkiler orgazine etmişti. Bu organizasyonu Ergo şirketinin PR şirketi değil, AvivaSA'nın Pr şirketinin organize etmesi şaşkınlıkla karşılanmış hatta yadırganmıştı. Bu hareket AvviSa ve Sabancı cephesinde etik bulunmamış. Çünkü hizmet anlaşmasının kişiye göre değil kurumsal olarak yapıldığı vurgulanmış. Söylentilere göre bu da iki kurumun arasını açmış. Ama sadece kurumların arası açılmış. Ama buna karşın iki dostun ilişkeleri devam etmiş ve birlikte çalışmayı sürdürmüşler. En azından sözleşme bitene kadar. Sözleşme bittiktan sonra da birlikte çalışma talebi gelmiş. Ancak bu ekonomik bir nedene takılmış. Çünkü bu arada Global Ergo Sigorta'ya iletişim danışmanlığı hizmeti vermeye başlamış. Ergo Sigorta'dan daha iyi teklif alan Global, Ergo'ya 'evet" demiş. Aynı kulvardaki işi şirket ile çalışmak doğru olmayacağından dolayı da AvivaSA ile yollar ayrılmış. Sigorta ve halkla ilişkiler çevrelerinde konuşulanlar bunlar. Bu arada Ergo Emeklilik başka bir PR şirketi ile çalışıyor. Sözleşmesi bitince de Global ile çalışacağı söyleniyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)