Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin son 1 yıllık dönemdeki ihracatı yüzde 20’lik artışla 1 milyar 7 milyon dolara ulaştı. Birlik, 78 yıllık tarihinde ilk kez 1 milyar dolar barajını aşmayı başardı.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 6 gıda birliği içinde 1 milyar dolar sınırını geçen ilk ihracatçı birliği olarak tarihe geçti.
1980 sonrasında ihracatını 188 kat arttırdı
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Girit, tüm ana ürün gruplarında ihracat artışı yakalayarak tarihlerinde ilk kez 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını, 1980 yılı sonrasında ihracatlarını 188 kat arttırarak, Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde bu alanda rekor kırdıklarını kaydetti.
Su ürünleri sektörünün 654 milyon 816 bin dolarlık ihracat rakamıyla, 1 milyar dolar barajının aşılmasına en büyük katkıyı sağladığı bilgisini veren Girit, “İkinci sırada; 138 milyon 384 bin dolarlık tutarla yumurta ihracatı yer aldı. Son 1 yıllık dönemde ihracatını yüzde 79 arttırmayı başaran Kanatlı sektörü ise 131 milyon 231 bin dolarlık ihracatı hanesine yazdırdı. Süt ürünleri sektöre yıllık ihracatını 57 milyon 3 bin dolara çıkarırken, Bal ihracatı yüzde 103’lük artışla 17 milyon 22 bin dolara tırmandı. Bal ihracatı, ihracat artış rekortmeni oldu” diye konuştu.
Su ürünlerinde Hollanda, kanatlıda Irak zirvede
Egeli balıkçılar, 1 Haziran 2017-31 Mayıs 2018 döneminde 61 ülkeye su ürünleri ihraç etme başarısı gösterirken, Hollanda 147 milyon dolarlık ihracatla zirvede yer aldı. İtalya 80 milyon dolarlık su ürünleri ihracatı ile ikinci, İngiltere 68 milyon dolar ile üçüncü oldu.
Kanatlı eti ihracatında Irak, 59 milyon dolarlık tutarla birinci olurken, Hong Kong 19 milyon dolar ile ikinci, Tayvan 6 milyon dolar ile üçüncü oldu.
Irak, 111 milyon dolarlık Türk yumurtası tercih ederken, Katar’a 8 milyon dolarlık, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ise; 7 milyon dolarlık Türk yumurtası ihraç edildi.
Süt ürünleri ihracatında Suudi Arabistan 14 milyon dolarlık tutarla ilk sırada yer alırken, Katar 9 milyon dolarlık, Irak 7 milyon dolarlık Türk süt ürünleri aldı. Bal ihracatında ise; 11 milyon dolarlık tutarla Almanya en fazla bal ihraç ettiğimiz ülke oldu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.