Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, Karadeniz ve Marmara Denizi'ndeki deniz yetki alanlarımızın uluslararası antlaşmalara ve hukuka uygun olduğunu ancak Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarımızın eksik tanımlandığını söyledi. Sözcü'de yer alan haberde Yalım, Türk Deniz Kuvvetleri ile Genelkurmay Başkanlığı'nın 174 yılında yayınladığı haritada Ege Denizi Türk Kıta Sahanlığı sınırlarının 24 derece boylamının doğusundan geçtiğini hatırlattı.
BİR BOYLAM KISALDI
Ancak geçen ay yayınlanan haritada bu sınırın bir boylam doğuya çekilerek 25 derece boylamının doğusu olarak işaretlendiğine dikkat çekti. Yalım bu nedenle sınırımızın yaklaşık olarak 85 kilometre doğuya kaydırıldığını kaydetti. SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamalarda Türkiye aleyhine bir durum ortaya çıktığını vurgulayan Ümit Yalım, “Ege'deki deniz sınırını 25 derece boylamının doğusundan geçiren Türk Deniz Kuvvetleri'nin Ege Denizi'ni ortadan ikiye ayırarak eşit ve hakça paylaşım ilkesini esas aldığı değerlendirilmektedir. Ancak Deniz Kuvvetleri'ne bağlı gemiler ve TÜBİTAK MARMARA Gemisi, 24 derece boylamının doğusunda fiilen araştırma yaparken, buna bir anlam verilememiştir. 2019 sınırının uygulanması durumunda Türkiye, Ege Denizi'nde önemli ölçüde kıta sahanlığını kaybetmiş olacaktır” uyarısında bulundu.
Mavi Vatan 462 bin değil 550 bin kilometrekaredir
Ege Denizi'ndeki Türk ve Yunan adalarının teker teker işaretlenerek harita çalışması yapıldığını, her iki ülkenin esas hatları belirlenerek hatların ortasından Türk Kıta Sahanlığı sınırı geçirildiğini kaydeden Yalım, “13-14 Şubat 1914 Altı Büyük Devlet Kararı, 1923 Lozan Antlaşması, 1947 Paris Antlaşması, BM Deniz Hukuku Sözleşmesi ve hakkaniyet esaslarına göre hazırlanan Adalar (Ege) Denizi Kıta Sahanlığı Haritası, denizdeki mavi vatanımızın daha geniş bir alanı kapsadığını açıkça göstermektedir. Uluslararası antlaşmalar ve uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullanarak belirlemesi halinde deniz yetki alanlarımızın yani mavi vatanımızın yaklaşık olarak 550 bin kilometrekare olduğu görülecektir. Hava sahamız da 1.3 milyon kilometrekaredir” dedi. Türkiye'nin deniz yetki alanı 462 bin kilometrekare olarak belirtiliyordu.
Savaş sebebi diyenler taptıklarınız o haritadaki tüm adaları ülkenin dibinde bulunan adaları bile yunana vermiş ona gelince lafınız yok.
Kimin umrunda bizi yönetenlerin umrunda olsa savaş sebebidir.benim bildiğim kadarıyla.ülkenin satılmadık neresi kaldıkiTüm tersane ve limanlar satıldı.birde 1 temmuzda utanmadan kabotaj bayramı kutluyoruz.Biz çalıp biz oynuyoruz.Tebrik ederim.yöneticilerimizi.yakında KKTC elimizden giderse oh ne ala göbek atar oynarız.
bak o adaların hepsi bize aitti kimin hangi şartlarda neden verdiğini bi araştır az bi tarih bilgin olsun
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.