Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı Bloomberg HT'deki Üst Düzey programında Arzu Maliki'ye konuk oldu.
Türkiye'nin bir sanayi ülkesi olmak zorunda olduğunu ifade eden Eczacıbaşı "Bilinçli ve doğru bir sanayi politikası uygulamadık. Dersler alınarak sağlıklı sanayi politikaları uygulayabiliriz.. Türkiye hangi konularda öne çıkmalı, hangi teknolojilerde uzmanlaşmalı, geleceğin sektörleri ne olabilir, bu konularda devlet ve özel sektör işbirliğiyle böyle bir politika uygulamadık" değerlendirmesini yaptı.
"YÜKSEK ENFLASYON DÖNEMİNE GERİ DÖNMEMEMİZ LAZIM"
Türkiye'yi cazip bir ülke durumuna getirmek için istikrar, eğitim konularının önemli olduğunu belirten Eczacıbaşı çağın gerekleriyle uyumlu nitelikle insan gücü yetiştirmek gerektiğinin altını çizdi.
Türkiye'nin en önemli ticaret ortağı olan AB ile ilişkilerin çok önemli olduğunu vurgulayan Eczacıbaşı AB'nin dünya konjonktürü açısından, uluslararası ilişkiler açısından dengeleyici bir güç olduğunu ve AB ile ilişkilerimizi geliştirmemiz gerektiğini kaydetti. Sanayi yatırımları açısından Türkiye'nin cazip ülke olması gerektiğini ifade eden Eczacıbaşı "Bunun bazı koşulları var. Birincisi istikrar. Enflasyon çok kötü bir şey ve Türkiye enflasyonun zararlarını on yıllar boyunca yaşadı, çok zarar gördü. Enflasyon gerçekten çok korkmamız gereken birşey ve bu dönemlere geri dönmememiz lazım. Enflasyon yatırımcının önünü görmesini engelliyor." diye konuştu.
"YURT DIŞINDAKİ PAZAR PAYINI ARTIRMA STRATEJİMİZ SÜRECEK"
Eczacıbaşı Holding'in hedeflerini de anlatan Bülent Eczacıbaşı "Sağlık alanında yatırıma devam edeceğiz. Yapı ürünleri, banyo ürünleri, doğal kaynak alanında yatırımlarımız önem taşıyacak. Başka bir önceliğimiz Türkiye pazarını hep önde tutmak oldu ama yurt dışında pazar payımızı artırmaya hep çalıştık, buna da devam edeceğiz. Markalarımızı geliştirmeye çalışacağız. Batı Avrupa pazarı bizim için çok önemli. Bu ülkelerde varlığımız artırmaya çalışacağız, bazı yeni pazarlara yöneleceğiz. Afrika, Hindistan öne çıkacak gibi görünüyor." şeklinde değerlendirme yaptı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.