Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Grubun Dubai Şeyhi Maktum'un Türkiye'deki bankası TAIB Bank'ı almak için görüştüğü belirtiliyor.
Yaklaşık bir yıldır BDDK'dan yatırım bankacılığı lisansı için izin bekleyen Eczacıbaşı Grubu, rotayı Dubai Şeyhi El Maktum'un Türkiye'deki yatırımı TAIB Bank'a kırdı. Bankacılık kulislerinde fısıltı şeklinde konuşulan konu hakkında Eczacıbaşı Grubu ise yorum yapmak istemiyor. Grup, bu alandaki sorulara yatırım bankacılığı lisansı almak için başvurularını hatırlatmakla yetiniyor. Buna karşın Ankara bürokrasisinin önemli isimlerine Eczacıbaşı'nın TAIB Bank'ı satın alması konusunu sorduğumuzda "Doğru yoldasınız" yanıtını alıyoruz. Ancak orada da çok gizli olduğu belirtilen görüşmeler hakkında bizimle paylaşılan fazla bilgi yok. O yüzden bugünlük sadece flört bilgisini paylaşabiliyorum. Bu arada Taib Bank ile ilgili bazı bilgiler verelim. Kuruluş tarihi 1987 olan Bahreyn merkezli TAIB Bank, Türkiye'nin ilk yabancı yatırım bankası (Yatırım Bank adıyla kurulmuştu) ünvanını elinde bulunduruyor. Yüzde 60 hissesi Dubai Holding'e bağlı Dubai Financial Holding'in. Bir başka deyişle bankanın büyük ortağı Türkiye'nin yakından tanıdığı Dubai Şeyhi El Maktum.
ÖZSERMAYESİ 27 MİLYON TL
Tek şubeli bankanın 27 milyon liralık özsermayesine karşılık 17 milyon TL'lik varlığı bulunuyor. Hemen hemen tüm bilanço verileri sıfır görünen banka halihazırda yeniden yapılanma çabaları içinde ve aktif değil. Bilançosunda 30 Eylül itibarıyla 2.4 milyon TL'lik dönem zararı görünüyor. Faaliyet raporunda yeniden yapılanma çalışmalarının sürdüğü belirtilirken bankanın bağlı ortaklığı TAIB Menkul Değerler de Eylül 2004'ten bu yana faaliyetlerini durdurmuş. SPK'dan yapılanma için süre uzatımları alan TAIB Menkul'e bu çerçevede Mart 2011'e süre verilmiş.
37 yıldır finansın içinde
Eczacıbaşı Grubu, finans sektörüne yabancı değil ve bu bilgi birikimini banka ile değerlendirmek istiyor. Grubun finans sektöründe 37 yıllık bir deneyimi var. 1973'te kurulan Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı ile finans alanına adım atan grup, 1974 yılında hisselerini halka arz etti. 1983'te Sermaye Piyasası Yasası'nın çıkmasıyla birlikte Eczacıbaşı Menkul Değerler'e dönüştü. 1998'de Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı kurulurken, bu şirket de bir yıl sonra halka arz edildi. Portföy yönetimi, sigorta acenteliği de grubun işleri arasında bulunuyor. Tarık Yılmaz/Sabah
işin sırrı şu eğer yeni banka kurma izni verilmiyorsa,yani yetenek sorgu ise ,hazır bankayı alma izni niye verilsin ki yani banka hazır olunca yetenek mi değişiyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.