BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB'nin faizi 25 baz puan artırması bekleniyor----

ECB'nin faizi 25 baz puan artırması bekleniyor

ECB'nin faizi 25 baz puan artırması bekleniyor
26 Temmuz 2023 - 09:52 www.finansgundem.com

Insight Investment'ın kıdemli yatırım uzmanı Jill Hirzel, ECB'nin faiz oranlarını 25 baz puan artırmasının ve hayal kırıklığına uğratmasının beklenmediğini söyledi.

Insight Investment'ın kıdemli yatırım uzmanı Jill Hirzel, Euro Bölgesi'nde ekonomik faaliyetlerin ivme kaybettiğine dair kanıtların artmasına rağmen, ECB'nin perşembe günü faiz oranlarını 25 baz puan artırmasının ve hayal kırıklığına uğratmasının beklenmediğini söyledi.

Hirzel, ECB'nin Eylül ortasındaki bir sonraki toplantıya kadar olan süreyi, önceki faiz artışlarının büyüme üzerindeki etkisini ölçmek için kullanmasını bekliyor.

"Bu durum, faizlerin görünümüne ilişkin oldukça muğlak bir yorum beklentisi yaratıyor ve bu haftaki artışın döngünün sonuncusu olup olmayacağı konusunda açık bir soru yaratıyor" değerlendirmesni yapan Hirzel, Insight Investment'ın baz senaryosu yüzde 4'lük nihai mevduat oranına ulaşmak için Eylül'de 25 baz puanlık bir artış daha yapılmasını öngörüyor.

ECB'den bankalara sıkı takip

 

ECB Yöneticisi Nagel'dan Faiz artışı mesajı

 

ECB faiz oranı yüzde 4 ile tepe yapacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)