BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB'nin faiz oranlarını gelecek yıl yükseltmesi muhtemel değil----

ECB'nin faiz oranlarını gelecek yıl yükseltmesi muhtemel değil

ECB'nin faiz oranlarını gelecek yıl yükseltmesi muhtemel değil
03 Kasım 2021 - 13:52 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faiz oranlarının artırılması için 3 şart ortaya koyduklarını ve bu şartların gelecek yıl yerine gelmesinin çok muhtemel olmadığını söyledi.


Lizbon'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Lagarde, "Biz faizler konusundaki ileri dönük yönlendirmemizde, faiz artırımlarına başlamadan önce yerine gelmesi gereken 3 şartı açıkça ortaya koyduk. Enflasyonda yaşanan cari artışa rağmen, orta vadede enflasyon için görünüm bastırılmış olmaya devam ediyor. Bu 3 şartımızın gelecek yıl yerine gelmesi çok muhtemel değil" dedi.

Konuşmasında ECB'nin PEPP'i olumlu finansman şartlarının korunması ve ekonominin tüm sektörleri için borçlanma maliyetlerinin istenmeyen şekilde sıkılaşmadığından emin olmak için devam ettirdiklerini belirten Lagarde, "PEPP'ten sonra da para politikasının toparlanmayı ve enflasyonun hedefimize doğru sürdürülebilir şekilde dönmesini desteklemesi önemli olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Lagarde, piyasa faiz oranlarında son haftalarda yaşanan yükselişin esas olarak enflasyon konusundaki büyük piyasa belirsizliğinden ve denizaşırı politika faizi beklentilerinin Euro Bölgesi'ne etkilerine yönelik endişelerden kaynaklandığını da vurguladı.

Lagarde enflasyonun büyük oranda geçici olduğu görüşünü tekrarladı

 

Lagarde, ekonomideki tehlikeye dikkat çekti!

 

ECB, Brexit sonrasında bankaların operasyonlarını güçlendirmesini zorluyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)