Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Bundesbank Başkanı Joachim Nagel yaptığı açıklamada, enflasyon görünümünün kötüleşmesi halinde Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yeniden yükseltmesi gerekebileceğini ve bankanın, rekor düzeydeki faiz artışlarının ardından politikayı çok hızlı bir şekilde gevşetmek için acele etmemesi gerektiğini söyledi.
ECB'nin Faiz belirleyen Yönetim Konseyi'nde etkili bir ses olan Nagel, Güney Kıbrıs'ta yaptığı bir konuşmada, "Bu, mevcut artırım döngüsünün artık sona erdiği anlamına gelmiyor. Elbette, enflasyon görünümünün kötüleşmesi halinde faiz oranlarını yeniden yükseltmemiz gerekebilir" dedi.
Nagel, fiyat artışının ECB'nin %2'lik hedefine tahmin edilenden daha hızlı dönmesi gibi aşağı yönlü bir sürprizin "çok daha az olası" olduğunu, bu nedenle faiz indirimleri konusunda spekülasyon yapmak için bile erken olduğunu söyledi.
Piyasa bahislerinin önemli bir kısmı, ekonomik büyümenin şu anda özellikle zayıf görünmesi ve geçmişteki büyümenin temel dayanakları olan işgücü piyasası ve hizmetlerin yumuşamaya başlaması nedeniyle bloğun muhtemelen halihazırda sığ bir durgunluk içinde olduğu yönünde.
Ancak Nagel, büyümenin gelecek yıl toparlanacağını, ücret artışının hala güçlü olduğunu ve düşen enerji fiyatlarının dezenflasyonist etkisinin dağıldığını söyledi.
Nagel aslında politikayı gevşetmek yerine, "önemli ölçüde" daha küçük bir bilanço yoluyla daha fazla sıkılaştırma yapılmasını savundu.
Politika gevşemesinin ancak enflasyonun %2'ye geri döneceği kesinleştiğinde yapılması gerektiğini ve o zaman bile çok geç hareket etmenin çok erken hareket etmekten daha iyi olacağını ifade eden Nagel, "İhtiyatlı davranmayı ve fiyat istikrarına zamanında dönülmesini sağlamayı tercih ederim" dedi.
Lagarde: ECB bilançosu kriz öncesi büyüklüğe geri dönmeyecek
Nagel: ECB, erken faiz indirimi taleplerine direnmeli
ECB: Euro Bölgesi finansal istikrarı için görünüm kırılgan
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.