BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB, ücretlerde güçlü büyüme bekliyor----

ECB, ücretlerde güçlü büyüme bekliyor

ECB, ücretlerde güçlü büyüme bekliyor
09 Ocak 2023 - 12:23 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası, önümüzdeki birkaç çeyrekte ücretlerde güçlü büyüme bekliyor. Ekonomistler ise ekonomik yavaşlama ve görünüm konusunda belirsizliğin kısa vadenin ötesi için ücretlerde büyüme üzerinde baskı yaratacağını düşünüyorlar.

Avrupa Merkez Bankası(ECB) Ekonomik Bülteni'nde yer alan makalede, Euro Bölgesi'nde ücretlerin önümüzdeki birkaç çeyrekte ücretlerin "çok güçlü" şekilde artmasının beklendiğini, ancak hızla yükselen enflasyon dikkate alındığında reel ücretlerin hala düşmesinin büyük olasılık olduğu ifade edildi.

ECB ekonomistleri tarafından kaleme alınan makalede, "Gelecek birkaç çeyrekte ücret büyümesinin geçmiş ile karşılaştırıldığında çok güçlü olması bekleniyor. Bu, şu ana kadar yavaşlayan ekonomiden önemli oranda etkilenmeyen güçlü iş gücü piyasalarını yansıtıyor" denildi.

Ancak ekonomistler, beklenen ekonomik yavaşlama ve görünüm konusunda belirsizliğin kısa vadenin ötesi için ücretlerde büyüme üzerinde baskı yaratmasının muhtemel olduğunu da vurguladı.

ECB baş ekonomistinden faiz açıklaması

 

ECB üyesi Villeroy: Faiz oranları yaza kadar tepe yapmalı

 

Nagel: ECB, para politikasını sıkılaştırmaya devam etmeli

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)