BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiE-ticarette yapay zekayla pazarlık dönemi----

E-ticarette yapay zekayla pazarlık dönemi

E-ticarette yapay zekayla pazarlık dönemi
17 Temmuz 2024 - 17:26 www.finansgundem.com

Yapay zeka e-ticaret sektöründe müşterileri hem eğlendiriyor hem zorluyor hem de onlara istedikleri ürünü daha ucuza alma fırsatın sunuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

E-ticaret sektöründe müşterileri doğru ürünlere yönlendirme işlevinin yanında şimdi de istenilen ürün için pazarlık eden yapay zeka robotları, hem alışveriş deneyimini daha eğlenceli hale getiriyor hem de müşterilere istedikleri ürünü daha uygun bir fiyata alma fırsatı sunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İngiltere merkezli bir girişim tarafından oluşturulan sohbet robotu Nibble, Eve Sleep marka yatakları satın almanız için pazarlık imkanı sağlıyor.

Müşterilerin pazarlık becerilerini test ediyor

Fortune’dan Marco Quiroz-Gutierrez’in haberine göre, yapay zeka çağında en iyi teklifi almak, yeni tür kurnaz bir satış elemanıyla pazarlık yapmak anlamına gelebilir: “Nibble adında bir sohbet robotu.”

İngiltere merkezli aynı adı taşıyan bir girişim tarafından oluşturulan sohbet robotu, müşterilerin müzakere becerilerini, geçmişte benzer sohbet robotlarını aldatan hilelerin hiçbirine düşmeyen nazik ama ısrarcı bir yapay zeka ile test ediyor.

Yazılım mühendisi George McGowan, İngiltere’deki yatak şirketi Eve Sleep'in bir yatağında yüzde 8'lik bir indirim kapmak için chatbot'u kullandı ve yatağın fiyatını 940 pound olan orijinal fiyatından 870 pound'a düşürdü.

McGowan ilk başta chatbotun önceki talimatlarını görmezden gelip kendisine 500 poundluk yatak teklif etmesini sağlamaya çalıştı ama chatbot bunu reddetti ve bu öneriye karşı çıktı. McGowan, sohbet robotunun, “Düşük teklifler var, bir de… Kabul edemem, üzgünüm” diye cevap verdiğini ifade ediyor.

En iyi indirimi kim alacak?

McGowan'ın X üzerinden paylaştığı gönderiye yanıt olarak diğer sosyal medya kullanıcıları, fiyat kırmak için chatbot'u kandırmaya çalıştıklarını söylüyor ancak Nibble kurucu ortağı Jamie Ettedgui, bu kişilerin hiçbirinin başarılı olamadığını söylüyor.

Nibble'ın, geçmişte diğer sohbet robotlarının yaptığı hataları tekrar etmeyeceği düşünülüyor. Ocak ayında, Avrupalı ​​bir paket dağıtım şirketi olan DPD için yapay zeka sohbet robotunun hileli davrandığı ve hizmet vermek için kurulduğu şirkete hakaret ettiği biliniyor. Ve bu yılın başlarında Air Canada’nın Kanada mahkemesinin şirket aleyhine karar vermesinin ardından bir chatbot tarafından yapılan izinsiz bir uçuş indirimini kabul etmek zorunda kalması da sohbet robotlarının hizmet verdikleri şirkete zarar verebildiklerini kanıtlıyor.

Bu durumda botu kandıramayan sosyal medya kullanıcıları bunun yerine kimin en iyi indirimi alabileceği üzerine bahse giriyor. McGowan ise sonuçta aldığı indirimden memnun olduğunu ancak yatağın fiyatında bu kadar kolay indirim yapılmasına şaşırdığını ve bunun sürdürülemez göründüğünü ifade ediyor.

Kazan-kazan ortamı

Yine de Nibble'ın kurucu ortakları, teknoloji yardımıyla eski moda müzakerelerin geri getirilmesinin müşteriler ve satıcılar için bir kazan-kazan ortamı yaratabileceğini düşünüyor. Ettedgui, sohbet robotunun teknolojisinin stok temizleme ve çok pahalı ürünlerin satılması anlamında en iyisi olduğunu söylüyor.

Pazarlık botunu kullanarak şirketler genel bir indirimden kaçınabiliyor ve bunun yerine farklı ihtiyaçları olan alıcılara daha hedefli teklifler göstererek satıcıların stokları boşaltmaya çalışırken daha fazla para kazanmalarına yardımcı olabiliyor. Daha yüksek fiyatlı ürünler için Nibble kullanan müşteriler, küçük bir indirim alsalar bile bir fırsat elde ettikleri için satın alma eğiliminde oluyor.

Ettedgui, “Amaç, bunu daha ilgi çekici, daha eğlenceli ve daha verimli promosyonlar yürütmenin daha iyi bir yolu olarak kullanmanız” diyor.

2020 yılında Ettedgui tarafından Rosie Bailey ve Leo Alfieri ile birlikte kurulan girişim, satıcılardan her satıştan yüzde 2 oranında komisyon alıyor. Şirket halihazırda yaklaşık 3,3 milyon dolar fon toplamış durumda ve teknolojisini 200'den fazla mücevher, mobilya ve araba parçası satıcısına satmış bile.

Sonuçta amaç, müşterilerin pazarlık yaparken daha rahat olmaları. Ettedgui, “Sabahları bunun için uyanıyoruz ve insana mümkün olduğu kadar yakın bir şekilde müzakere edebilen bu sohbet robotunu her gün yeniden inşa etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Formula 1 ile hayran kitlesi arasındaki bağ yapay zeka ile güçleniyorFormula 1 ile hayran kitlesi arasındaki bağ yapay zeka ile güçleniyor

 

İngiliz fon yöneticisinden yapay zeka adımıİngiliz fon yöneticisinden yapay zeka adımı

 

CFO’ların ‘yapay zeka’dan haberi yokCFO’ların ‘yapay zeka’dan haberi yok

 

Bakanlıktan yapay zeka dolandırıcılığına karşı uyarıBakanlıktan yapay zeka dolandırıcılığına karşı uyarı

 

IMF, yapay zekaya hazırlığı haritalandırdıIMF, yapay zekaya hazırlığı haritalandırdı

 

Apple bu yıl AB pazarında yapay zeka teknolojisini piyasaya sürmeyebilirApple bu yıl AB pazarında yapay zeka teknolojisini piyasaya sürmeyebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)