Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
E-Ticaret Altyapı Sağlayıcıları Derneği’nden (EDER) yapılan açıklamaya göre, e-ticarette eylül ayı ile birlikte geride kalan üçüncü çeyrek, işlem adetlerinin arttığı, cironun da kendini katladığı bir dönem oldu.
EDER Sözcüsü ve Projesoft Üst Yöneticisi (CEO) Yüksel Eminoğlu, e-ticarette bu yılın üçüncü çeyreğinde 2021’in aynı dönemine göre işlem adetlerinin yüzde 41 arttığını belirterek “Tutar olarak da geçen sene eylül ile bu sene arasında yüzde 243 artış var” ifadesini kullandı.
Eminoğlu, üçüncü çeyrek verileri sektörel olarak incelendiğinde kırtasiye ve ofis harcamalarında işlem adedinin ikinci çeyreğe göre yüzde 35,1 arttığını belirterek, şunları kaydetti: “Verilere bakarak okul sezonunun etkisinin yanında daha da önemlisi artık ofise dönüşlerin de başladığını görebiliyoruz. Firmalar tamamen uzaktan değil, haftanın belli günleri uzaktan çalışarak hem ofislerden hem de evlerden faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bunun yanında özellikle yardımcı eğitim setleri ve robotik programlamaya yönelik ürün satışlarında gözlenen artış da öğrencilerin eğitim ve tercihlerinin teknoloji odaklı bir eğilim gösterdiğini bize gösteriyor”
SOSYAL FAALİYETLERE YÖNELİK SATIŞLAR EYLÜLDE YÜKSELDİ
Eminoğlu, “Sosyal faaliyetlere yönelik satışların da eylül ayı ile birlikte yükselişi, insanların yazlıklardan şehre geldiğini ve sosyal faaliyetlerin pandemi dönemine göre arttığını gösteriyor” ifadelerini kullanarak, “Giyimde de işlem adedinin geçen senenin üçüncü çeyreği ile kıyaslandığında yüzde 34,1 arttığını görebiliyoruz” dedi.
İşlem olarak okul ayakkabısı ve kıyafetleri satışında da ciddi artışın göze çarptığını ifade eden Eminoğlu, “Ayrıca, yetişkin ayakkabısı satışı da senenin en yüksek adetlerine çıkmış durumda. Bu da eylül ayı ile birlikte hem indirimlerin yüksek olması hem de ofise dönüşlerin başladığını gösteriyor” dedi.
‘SEPET TUTARLARI ARTTI’
Market alışverişlerinde ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,3’lük adet bazlı bir azalma olsa da sepet tutarlarında yüzde 8,7 oranında bir artışın görüldüğüne işaret eden Eminoğlu, “Bu veri de bize bu dönemde kampanya ve indirimler ile birlikte insanların daha çok toplu ürün aldığını gösteriyor. Sepet içeriklerine baktığımızda ise hijyen ürünlerinin yine artışa geçtiğini görebiliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Eminoğlu, aktar ürünlerinde gözlenen satış artışının da çok dikkat çekici olduğunu belirterek, “Bu da mevsimlerin değişmesi ile birlikte bitkisel çayların ve karışımların tercih olarak arttığını gösteriyor. Genel olarak sepetlerde, saç boyalarından ayakkabıya özellikle eylül ayında görülen artışlar, güçlü bir ofis dönüşü olarak karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.
E-Ticaret platformları için Rekabet Kanunu'na yeni madde
Esnaf ve sanatkarlar için e-ticaret kılavuzu hazırlandı
E-ticarette çok kanallı satış dönemi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.