Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığının tasfiyelik eşya ve araçlara ilişkin e-ihale uygulamasıyla bugüne kadar 13 bin 504 araç ve 3 bin 265 eşya grubunun satışı yapıldı. Söz konusu satışlardan yaklaşık 300 milyon lira gelir sağlandı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bakanlığın 2014'te Ergazi ve Merkez Tasfiye İşletme Müdürlüğünde uygulamaya başladığı e-ihale sistemi halihazırda tüm tasfiye işletme müdürlüklerinde kullanılıyor.
İhalelerin daha şeffaf ve hızlı yapılmasını, katılımın kolay olmasını sağlayan ve yaklaşık 57 bin kayıtlı üyesi bulunan sistem üzerinden satışa çıkarılan eşya ve araçların yaklaşık yüzde 80'i ilk ihalede alıcısını buldu. e-İhale uygulamasıyla bugüne kadar 13 bin 504 araç ve 3 bin 265 eşya grubunun satışı gerçekleştirildi. Bu satışlardan 299 milyon 725 bin 720 lira hasılat elde edildi.
MOBİL UYGULAMA 25 BİN KEZ İNDİRİLDİ
Satışa sunulan her türlü eşyayı, sistem üzerinden incelemek mümkün. e-İhaleye katılıp teklif verebilmek için üyelik formunun doldurulması ve sisteme üye olunması gerekiyor. Sisteme üyelik aşamasında herhangi bir ücret talep edilmiyor. Kapalı teklif usulüyle yapılan ihalelere katılmak isteyenlerin teklif vermeden önce yeterli miktarda teminatı bankaya yatırmaları gerekiyor. Üyelerin verdiği teklifler, üçüncü kişiler ya da kurum personeli tarafından görüntülenemiyor.
e-İhale hakkında her türlü bilgi ve dokümana www.gtb.gov.tr ile http://tasfiye.gtb.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabiliyor.
Android ve IOS işletim sistemi tabanlı akıllı telefon ve tabletlerde e-ihale mobil uygulaması aracılığıyla ihale konusu eşyalar incelenerek teklif verilebiliyor. Kullanıma sunulduğu 21 Mart 2017'den bu yana kullanıcılar tarafından 25 bin kez indirilen mobil uygulamayla e-ihale işlemlerinin önemli bir kısmının mobil cihazla yapılması sağlandı.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.