BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDüşük faiz risk oluşturuyor----

Düşük faiz risk oluşturuyor

Düşük faiz risk oluşturuyor
13 Mayıs 2013 - 08:38 www.finansgundem.com

Almanya Schaeuble: Düşük faiz ortamı daha fazla endişeye neden oluyor

Almanya Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı dünya genelindeki merkez bankaları tarafından atılan gevşemeye yönelik para politikası adımlarının finansal istikrarı tehdit ettiğini dile getirdiler.
Almanya'da hisse senetlerinin yeni bir rekor kırarak tamamladığı haftanın ardından Alman Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann faiz oranlarının daha uzun sürelerde düşük seviyelerde kalmasının istikrara yönelik daha büyük bir risk doğurabileceğini belirtti.
G7 toplantısının ardından konuşan Weidmann, hisse senedi piyasalarında son dönemde yaşanan yükselişlerin reel ekonomide yaşanan gelişmelere paralel gelişmeler olması gerektiğini dile getirdi.
Bununla birlikte Weidmann Almanya'nın emlak piyasasında bir balon oluştuğu yönündeki iddialara karşı çıktı ve son bir kaç yıl içinde Almanya'da emlak fiyatlarında yaşanan artışın kredilerde endişe verici herhangi bir gelişmeye neden olmadığını belirtti.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble G-7 toplantısında yoğun bir şekilde ele alındığını ve Düşük faiz oranları yüzünden giderek artan problemlerin görüldüğüne karar verildiğini dile getirdi.
Schaeuble, Japonya'daki radikal parasal canlandırma adımlarının etkilerinin şimdiden görülmeye başladığını ancak G7 toplantısında japon delegelerinin başkanının yenin değerinin rekabet açısından avantaj sağlamak için manipüle edilmeyeceğine garenti verdiğini dile getirdi.
Weidmann Japonya'nın sorunlarının büyük ölçüde yapısal olduğu konusunda görüş birliği olduğunu ve bunların çözümü için para politikalarının kullanılmaya çalışılmasının daha büyük sorunlara yol açabileceğini dile getirdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)