Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Ergenekon davasında 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hükmünün Yargıtay tarafından bozulmasını değerlendiren davanın sanıklarından emekli Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, "Çektiğimiz acıların, işkencelerin bedelini bir şartla helal ediyoruz. O şart da bu suç örgütünden milletimizin, devletimizin temizlenmesidir" dedi.
'İrticayla mücadele eylem planı' belgesinde ıslak imzası bulunduğu gerekçesiyle Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan, 13 Ağustos 2013'te ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldıktan sonra Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararıyla tahliye edilen Dursun Çiçek şunları söyledi:
"Çektiğimiz acıların, işkencelerin bedelini bir şartla helal ediyoruz. O şart da bu suç örgütünden milletimizin, devletimizin temizlenmesidir. Örgüt yok dedi, esastan davayı bozdu. Böyle karar yazılmaz dedi, mahkemeyi tanımadı. Usulden bir sürü gerekçe var. İşin özeti, yargılama adı altında masum insanlara işkence yapılmıştır. Bir kuzudan 3 post çıkarılmaya çalışıldı. Bu tarihi bir gün. Bütün vatandaşlarımızı hukuka, yasalara uygun davet etmeye davet ediyoruz."
İrem Çiçek: Zaten bozulması gerekiyordu, Yargıtay bunu yerine getirdi
Dursun Çiçek'in kızı avukat İrem Çiçek de karara ilişkin olarak, "Yargıtay, hükmü bozma kararında hem 'örgüt yoktur' diyerek esasa girdi, hem de 'devleti devirmeye yönelik bir suçun oluşmadığına' yönelik esasa ilişkin atıflar yaptı" dedi. "Yargıtay Başkanı, özel yetkili 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin usulsüzlüklerini bir bir sıraladı" diyen Çiçek, "Kararın gerekçesi yazıldıktan sonra daha ayrıntılı göreceğiz" ifadesini kullandı. Kararda, "özel yetkili mahkemenin kuruluşuna ve verilen kararların tarafsızlığına dair atıflar yapıldığını" belirten Çiçek, "MİT, Emniyet ve TSK mensuplarının 'Ergenekon Terör Örgütü'nü ilk defa sizden duyuyoruz' demelerine rağmen böyle bir karar veren özel yetkili mahkemenin kararı zaten bozulması gerekiyordu ve Yargıtay bunu yerine getirdi" görüşünü dile getiridi. Yargıtay'ın "Beraat edenlerle ilgili dosyanın hemen karar verilmesi yönünde hemen görüş yazacağız" dediğini söyleyen İrem Çiçek, "Başkan, İlker Başbuğ'un dosyası AYM'ye gitmeli dedi. Başbuğ'un yargılandığı dava İnternet andıcı ve İrtica İle Mücadele'ydi. Bunlar mı AYM'ye gidecek bunu gerekçeli kararda göreceğiz" diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.