BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDuPont'un Yeni CEO'su belli oldu----

DuPont'un Yeni CEO'su belli oldu

DuPont'un Yeni CEO'su belli oldu
17 Kasım 2015 - 16:53 www.finansgundem.com

DuPont Yönetim Kurulu Edward D. Breen’i Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak atadı

DuPont Yönetim Kurulu, Edward D. Breen'i şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak atadığını duyurdu. Şubat 2015’te şirketin yönetim kuruluna katılan Breen, 16 Ekim 2015 tarihinden bu yana DuPont’un geçici başkanlığını ve CEO’luğunu üstleniyordu.
 
DuPont’un Bağımsız Baş Direktörü Alexander M. Cutler konuyla ilgili şunları ifade etti; “Ed Breen kendisiyle birlikte DuPont’a, iş liderliği ve değer yaratma konusunda fevkalade bir geçmiş performansı getiriyor. Kendisi daha önceki deneyimlerinde farklı iş kollarında güçlü büyüme ve portföy stratejileriyle devamlı olarak üstün getiriler sağlamıştır. DuPont Yönetim Kurulu Üyesi, Geçici Başkan ve CEO olarak ise, Ed Breen DuPont’un dönüşümünün sürdürülmesine hızla ve aktif bir biçimde katılmıştır. Kurul, kendisinin şirket için doğru lider olduğu sonucuna varmıştır. Onun kadar tecrübeli ve onun kalibresinde bir yöneticiyi DuPont’un bir sonraki büyüme ve başarı safhasına liderlik etmek üzere atadığımız için çok memnunuz.”
 
Edward D. Breen; “Ekip ve Yönetim Kurulu ile yakın çalışmamızı sürdürmek için sabırsızlanıyorum”

 
Ed Breen konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kurula katıldığımdan beri ve özellikle de Geçici Başkan ve CEO olarak görev yaptığım geçen ay boyunca; DuPont’un temel güçleri, önemli avantajları ve gelecek potansiyelini derinlemesine görme fırsatı buldum” dedi ve sözlerini şöyle devam etti: “Müşterilerimiz ve hissedarlarımız için sözünü ettiğim bu potansiyeli tam olarak gerçekleştirmek üzere DuPont’taki ekiple ve Yönetim Kurulu ile yakın çalışmamızı sürdürmek için sabırsızlanıyorum. Kısa vadede, hissedar getirilerini iyileştirmek için ivedilikle çalışırken, aynı zamanda, müşterilerimizin DuPont inovasyonlarından bekledikleri değer arttıran çözümleri üretmek için de onlarla olan yakınlığımızı koruyoruz.”
 
Edward D. Breen Hakkında

2002-2012 döneminden itibaren Breen, Tyco International PLC şirketinde İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Breen, Tyco’nun iflasın eşiğinden döndürerek şirketin markasını ve itibarını yeniden inşa ederek bugünün güçlü pazar liderine dönüştürülmesine yönelik kapsamlı eylem planının tasarımını ve uygulamasını yönetti. Görev süresi boyunca Breen, aralarında Covidien, Tyco Connectivity, ADT Corporation kollarının ana şirketten ayrılmasıyla sonuçlanan iki şirketin elden çıkarılması ve Tyco Flow Control ile Pentair şirketlerinin birleşmesinin de bulunduğu son derece başarılı bir yeniden yapılanma sürecini yönetti.
 
Tyco’ya girmeden önce, Breen aralarında Başkanlık ve Baş Operasyonlar Direktörlüğü de olmak üzere Motorola’da ve aralarında Yönetim Kurulu Başkanlığı, Başkanlık ve İcra Kurulu Başkanlığı da olmak üzere General Instrument Corporation’da üst düzey yöneticilik görevleri üstlendi. General Instruments’ta, bir gelir büyütme stratejisine öncülük ederek önemli ölçüde uzun vadeli hissedar değeri oluşturdu. Breen aralarında Ethisphere tarafından “İş Etiğinde En Etkili 100 Kişi”den biri olarak seçilmek de dâhil, yönetimle ilgili sayısız ödüle layık görüldü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)