Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın saygın düşünce kuruluşlarından İngiltere Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Chatham House’un Türkiye Projesi kapsamındaki üçüncü toplantısı 15 ve 16 Eylül tarihlerinde Akbank’ın ev sahipliğinde, Sakıp Sabancı Müzesi The Seed’de yapıldı.
“Değişim Sürecindeki Türkiye ve Komşular” ana teması ile düzenlenen toplantılarda, Türkiye'nin Avrupa ve Ortadoğu'daki yakın komşularında ortaya çıkan gelişmeler ve bu gelişmelerin yarattığı fırsatlar ve zorluklar tartışıldı. Akbank’ın desteğiyle gerçekleştirilen toplantılarda, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, birer konuşma yaptı.
Türkiye, İngiltere ve uluslararası siyaset, ekonomi, akademi ve sivil toplum çevrelerinden seçkin isimlerin katıldığı yuvarlak masa toplantıların açılış konuşmasını Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi ve Chatham House Mütevelli Heyeti Üyesi Suzan Sabancı Dinçer yaptı.
Türkiye, ekonomik dinamizmi ve istikrarlı demokrasisiyle bölgede
dengeleyici bir rol üstleniyor
“Chatham House’ı Türkiye’de bu yıl da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Böylesine prestijli bir kurumun küresel anlamda önem arz eden konuları İstanbul’da masaya yatırıyor olması, Türkiye’nin dış politikadaki etkinliğini bir kez daha ortaya koyuyor” şeklinde konuşan Sabancı Dinçer, “Küresel dengelerin hızla değiştiği, gelişmekte olan ülkelerin ekonomik performanslarıyla diğerlerinden ayrışarak öne çıktığı ve G20 çevresinde yeni bir eksenin oluştuğu bir dönemden geçiyoruz. Türkiye bu süreçte ekonomik krizdeki performansı ve etkin dış politikası ile tüm dünyanın ilgisini üzerine çekti.
Türkiye, bölgedeki dengeleyici rolünü öncelikle ekonomik dinamizmi ve istikrarlı demokrasisiyle üstleniyor. Ülkemiz, özgürlükleri, dinamizmi ve teknolojide yenilikçiliği ile bölgedeki ve dünyadaki etkinliğini sağlamlaştırmalı, bunun için reform sürecini sürdürmeye devam etmelidir" diye devam etti. Chatham House Direktörü Dr. Robin Niblett Türkiye Projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantılara ilişkin açıklamasında, “Chatham House olarak, üçüncü İstanbul Yuvarlak Masa Toplantımızı,
Mütevelli Heyeti üyemiz ve ev sahibemiz Suzan Sabancı Dinçer ve Akbank ile yakın çalışmalarımız sonucunda düzenlemiş bulunmaktan mutluyuz" dedi ve şöyle devam etti:
"Sayın Suzan Sabancı Dinçer ve Akbank'a, Türkiye'nin politik ve ekonomik gelişmeleri açısından çok önemli bir dönemde gerçekleşen toplantımızın hayata geçirilmesinde bizlere gösterdikleri değerli destekleri için minnettarız. Bu yıl Türkiye'nin, Avrupa'dan Kafkaslar'a ve Orta Asya'dan Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya, komşularındaki dikkat çekici gelişmeleri ele alma fırsatı yakaladık. Türkiye, değişimlerin çakışma noktasındaki odak konumuyla, önemli riskler ve fırsatlar barındıran bu gelişmelerin üstesinden gelebilmek için dış politikasını yeniden düzenliyor."
Toplantıların ilk oturumunda, Türkiye'nin Avrupa’daki komşularının Euro Bölgesi krizini nasıl yönettikleri üzerinde duruldu. Aynı oturumda, Doğu Avrupa'daki ekonomik ve politik kırılganlığın Türkiye ekonomisini ve Türkiye'nin AB ile ilişkilerini nasıl etkilediği de analiz edildi.
Toplantılara katılan TCMB Başkanı Erdem Başçı da öğle yemeği sırasında Euro Bölgesi ve Türk ekonomisi ile ilgili bir konuşma yaptı. Türkiye'nin Orta Asya ve Kafkaslar'daki dengelere yaklaşımı masaya yatırıldı
Toplantıların ikinci oturumunda ise Türkiye’nin Orta Asya ve Kafkaslar’daki ilişkileri ve bu bölgedeki politikaları üzerinde duruldu. Bu kapsamda Türkiye'nin, Rusya'nın Orta Asya'daki ‘etki alanı’ yaklaşımını nasıl değerlendirdiğine ilişkin görüşler paylaşıldı.
Türk girişimcilerin bölgedeki geniş büyüme fırsatlarını nasıl değerlendirdiklerine yönelik konuşmaların da yer aldığı toplantıda Türkiye'nin jepolitik konumunu kullanarak, Rusya, Çin, Orta Asya ekseninde dengeleyici güç unsuru konumuna gelip gelemeyeceği, böyle bir gelişmenin, bölgesel işbirlikleri ve küresel ilişkiler üzerinde yaratacağı olası etkiler de masaya yatırıldı.
Bölgedeki gelişmelerin Türkiye'nin ‘komşular ile sıfır sorun’ politikasına etkileri değerlendirildi
Toplantıların ikinci gününde, Orta Doğu bölgesi ve bu bölgedeki gelişmeler üzerinde duruldu. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun açılış konuşmasını gerçekleştirdiği oturumda, komşu ülkelerde ortaya çıkan siyasi istikrarsızlığın, Türkiye'nin ‘komşularla sıfır sorun’ politikasını nasıl etkilediğine ilişkin görüşler masaya yatırıldı.
Uluslararası katılımcılar, yoğun geçen iki günün ardından, İstanbul’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, verimli bir fikir-alış verişi yaşandığı konusunda hem fikir olarak toplantıyı noktaladılar.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.