Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından hazırlanan rapor, küresel hayat pahalılığı krizinin henüz sona ermediği uyarısında bulunurken, Singapur ve Zürih'in bu yıl dünyanın en pahalı şehri olma konusunda başabaş gittiğini, onları Cenevre ve New York'un izlediğini gösterdi.
Raporda, yaygın olarak kullanılan 200'den fazla mal ve hizmet için fiyatların yerel para birimi cinsinden yıllık ortalama %7,4 oranında arttığı, bunun geçen yılki %8,1'lik rekor artışa kıyasla bir düşüş olduğu ancak yine de "2017-2021 dönemindeki trendden önemli ölçüde yüksek" olduğu belirtildi.
Singapur, çeşitli kategorilerdeki yüksek fiyat seviyeleri nedeniyle son on bir yılda dokuzuncu kez sıralamanın zirvesine yerleşti.
Zürih'teki artışın İsviçre Frangı'nın gücünü ve bakkaliye, ev eşyası ve eğlence fiyatlarındaki yüksekliği yansıttığı belirtildi.
Cenevre ve New York üçüncü sırayı paylaşırken, Hong Kong beşinci ve Los Angeles altıncı oldu.
İlk 10'da yer alan diğer kentler Paris, Kopenhag, Tel Aviv ve San Francisco olarak sıralandı.
Asya'nın diğer bölgelere kıyasla ortalama olarak nispeten daha düşük fiyat artışları görmeye devam ettiği belirtildi.
En pahalı kentler listesinin dibinde ise Şam, Tapran, Trablus ve Karachi yer aldı.
Çin şehirleri sıralamada düşerken dört şehir - Nanjing, Wuxi, Dalian ve Pekin - Japonya'daki Osaka ve Tokyo ile birlikte bu yıl sıralamada en çok gerileyenler arasında yer aldı.
Sıralamada en çok yükselen kentlerde ilk beşte Meksika'Dan Santiago de Queretaro, Aguascalientes, San Jose, Berlin ve Lüksemburg yer aydı.
Zenginler bile zorlanıyor: Yaşanacak en pahalı 10 şehir...
İstanbul'da en pahalı konutlar hangi ilçelerde
Moskova'nın en pahalı dairesi! Kremlin manzaralı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.