Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın en iyi faktoringcileri Türklerden çıktı. Dünya genelinde 90 ülkede 400’den fazla üyesi bulunan Factors Chain International (FCI), 5 Türk şirketini dünyanın en iyi faktoring şirketleri olarak seçti. En iyi ihracat faktoringi alanında dünyadaki 400 şirket arasında birinci Garanti Faktoring, ikinci TEB Faktoring, üçüncü Yapı Kredi Faktoring, dördüncü Deniz Faktoring olurken, ING Faktoring de 7. olarak seçildi. FCI’ın 48. Yıllık Faktoring Toplantısı 23-29 Ekim 2016 tarihlerinde Cape Town’da gerçekleşti. Toplantının açılışını Nobel Ödüllü Güney Afrika eski Devlet Başkanı F.W. de Klerk yaptı. Dünyada en başarılı şirketlerin seçildiği toplantıya, Türk şirketleri damga vurdu.
530 MİLYAR EURO’LUK İŞLEM
FCI Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Faktoring Sektör Başkanı Çağatay Baydar, FCI’ın, faktoring ve alacak finansmanı sektörlerinin temsil edildiği global bir organizasyon olduğunu, Türkiye’den de 17 şirketin bu zincirin üyesi olduğunu söyledi. 2015 yılında dünya faktoring hacminin bir önceki yıla göre artış göstererek, toplam 2.4 trilyon Euro olarak gerçekleştiğini belirten Baydar, uluslararası ticaretin finansmanında ise FCI üyesi faktoring şirketlerinin 530 milyar Euro’luk işlem hacmi gerçekleştirdiğini açıkladı.
EKONOMİYE KATKIMIZ BÜYÜK
Baydar, faktoring şirketlerinin geldiği noktanın, Türkiye adına sürdürülen hizmet kalitesi açısından önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Faktoring sektörü ticaretin finansmanına destek vermeye devam edecek. Türkiye’de 100 binden fazla KOBİ’nin ve 500 binden fazla borçlunun ticaretinin finansmanında rol oynamaktayız. Ticareti güvenli büyütmekten dolayı sektörün ekonomiye katkısı büyüktür. Gayrisafi milli hasıladaki artışa paralel olarak sektörün reel ekonomiye katkıları artarak devam edecek.”
İHRACATIN ÜÇTE İKİSİ FİNANSE EDİLİYOR
FİNANSMAN, alacak defteri tutma, alacakların tahsili ve şüpheli alacaklara karşı yüzde 100 koruma hizmetlerini bir arada sunabilen tek finansal sistem olan faktoring; bu özelliğinden dolayı ihracatçıların vadeli alacaklarına nakit akışı sağlıyor. İhracatçılar, yarattıkları finansman sayesinde alımlarını peşin yaparak, indirim alıyor, finansman ihtiyaçlarını kendi alacaklarıyla çözerek dış kaynak kullanma ihtiyaçlarını azaltıyor. Böylece finansman giderlerini de kontrol altında tutabiliyor. Bugün toplam faktoring hacminin yüzde 25’ini ihracat faktöringi oluşturuyor. Faktoring şirketleri ise Türkiye’nin toplam ihracatının üçte ikisini finanse ediyor.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.