BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyanın 'en cömert' ülkeleri açıklandı----

Dünyanın 'en cömert' ülkeleri açıklandı

Dünyanın 'en cömert' ülkeleri açıklandı
25 Ekim 2016 - 15:50 www.finansgundem.com

Dünya yardım endeksinde şaşırtıcı bir şekilde Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar birinci oldu

FINANSGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER

İş yardımseverliğe gelince, ABD başı çekiyor fakat İngiltere menşeli organizasyon CAF America'ya göre, dünya yardım endeksinde şaşırtıcı bir şekilde Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar birinci sırada. Üçüncü sırayı ise Avustralya almış durumda.

Ortalama yüzde 66'lık bir puanla birinci olan Myanmar'da insanların yüzde 70'lik kesimi bir yabancıya yardımcı oluyor, parasını bağış organizasyonları için harcıyor. Amerika ise yüzde 61'lik skorla ikinci gelirken, bu sene Avustralya da üçüncü sırayı aldı.

165 milyon Amerikalının yüzde 63'ü parasını 'hayır' amaçlı daha önce bağışladığını dile getirirken, geçen yıla göre vaktini gönüllü organizasyonlarda harcayanların sayısı da yüzde 44'ten yüzde 46'ya yükseldi.

Para bağışı konusunda ise Myanmar birinci sırada geliyor ve vatandaşların yüzde 91'lik kesimi bir yabancıya yardımda bulunuyor. Buna en büyük sebep olarak da muhafazakar Budizm inançları gösteriliyor. Myanmar'ın büyük kesimi budist inanışta ve dini olarak bağış yapmak, hayatın olmazsa olmazlarından. Buna rağmen, bağış miktarları dini anlam taşıdığı için miktar olarak genelde küçük kalıyor. Üstelik Myanmar, Dünya Bankası tarafından düşük gelirli ülkeler kapsamına sokuluyor, ABD ise tam tersi.

Bu yılki anketlerde ilk defa Özbekistan listeye girip 20. olurken, Türkmenistan da ciddi bir sıçrayış yaptı ve yardım sıralamasında 56.'lıktan, 15. sıraya yükseldi. Burundi en aşağı sırada kalırken, ardından da Çin, Yemen ve Letonya geldi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)