BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın en büyük Starbucks'ı açıldı----

Dünyanın en büyük Starbucks'ı açıldı

Dünyanın en büyük Starbucks'ı açıldı
05 Aralık 2017 - 09:23 www.finansgundem.com

Çin pazarına özel bir önem veren ve önümüzdeki 10 yıl içinde ülkeyi kendisinin en büyük pazarı yapmak isteyen Starbucks, şimdiye kadarki en büyük şubesini açtı. Şangay'daki şubenin büyüklüğü yaklaşık 2 bin 800 metrekare

Starbucks, Çin pazarının önümüzdeki 10 yıl içinde anavatanı ABD'yi de geçerek birinci pazar olacağını düşünüyor. Şirket ülkedeki yeni yatırımlarını da buna göre şekillendiriyor.

Çin'de yaklaşık 3 bin şubesi bulunan Starbucks'ın geçtiğimiz günlerde açtığı ve tüm dünya üzerindeki en büyük mağazası, yaklaşık yarım futbol sahası büyüklüğünde.

HEDEF 5 BİN MAĞAZA

Starbucks CEO'su Howard Schultz, Çin pazarının giderek güçlendiğini ve ABD'den daha önemli hale geleceğini belirtti. Schultz, Çin'in 10 yıl içinde kendileri için en büyük pazar olma yolunda kuvvetle ilerlediğinin de altını çizdi.

Starbucks'ın Çin'deki pazar payı yüzde 15 seviyesinde bulunuyor. En yakın rakibi ise yüzde 3.7 ile UBC Coffee. McDonald's yüzde 1.8 pazar payına dahipken, yüzde 76'lık bir bölüm diğerlerinden oluşuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)