Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyadaki gelir adaletsizliği her geçen gün artarken, pandemi süreci makasın daha da açılmasına sebep oldu. Oxford Üniversitesi’nin Yoksulluk ve İnsani Gelişme Girişimi’nin 2015 tarihli bir analizine göre, zemini toprak olan “gayri resmi yerleşimlerde” bir milyardan fazla insan yaşıyor. Bu koşullar da sağlık sorunlarında artışa sebep oluyor.
HASTALIKLARA DAVETİYE
Uganda, Ruanda gibi ülkelerde zemin inşa etmeyi amaçlayan bir kâr amacı gütmeyen kuruluş olan EarthEnable’ın kurucusu Gayatri Datar ve arkadaşları Ruanda’da evlerin yüzde 75’inin zemininin toprak olduğunu tespit etti.
Toprak zeminler, böcek, haşarat, ve çamur gibi pek çok soruna neden oluyor. Havaya kalkan tozlar ise solunum yolu hastalıklarına neden oluyor. Ayrıca dünyada her yıl 525 bin çocuğun ölümüne neden olan ishale de davetiye çıkartıyor.
BETON ZEMİN MALİYETLİ
Kaliforniya Üniversitesi’nden Paul Gertler’ın yaptığı 2009 tarihli bir araştırmaya göre, Meksika’da zemini iyileştirilmiş evlerde altı yaşından küçük çocuklarda ishal vakaları yüzde 13, anemi vakaları ise beşte bir oranında düşüş gösterdi.
Yoksul ülkelerde yaşayan insanlar için beton zemin döşemek de oldukça maliyetli.
Uluslararası bir düşünce kuruluşu olan Küresel Kalkınma Merkezi’ne göre Meksika, 2007’den 2013’e kadar yaklaşık 3 milyon beton zemin inşa etmek için 1,27 milyar dolar harcadı. Bu maliyetler büyük çoğunlukla ev sahipleri tarafından karşılandı.
TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL
Ancak hastalıkları önlemek ve halk sağlığını geliştirmek için zemin iyileştirmesi de tek başına yeterli değil. Gertler, zemin değiştirme programlarının halk sağlığını geliştirme konusunda tek başına başarılı olamayacağını ve insanların temiz suya erişimlerinin de sağlanması gerektiğini belirtti.
Özellikle hastalıklara neden olan mikropların yayılmasını durdurmak ve zeminleri temiz tutmak için tuvalete ve kanalizasyona erişim de büyük önem taşıyor.
Kuraklık fasulye üretimini de vurdu
BM ve UNICEF Taliban ile görüştü
Okullarda alınacak Kovid-19 tedbirleri belirlendi!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.