Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Çin'de ortaya çıktıktan sonra İtalya, İspanya ve İran başta olmak üzere birçok ülkede panik yaratan korona virüsünde ölüm ve vaka sayısı her geçen gün artıyor… Her ne kadar bugün Çin'den yeni vakalar konusunda umut verici gelişmeler yaşansa da sosyal medyada bilgi kirliliği ve korona virüsü hakkındaki efsaneler her an yayılıyor.
Bu konuda Birleşmiş Milletler'e bağlı olan Dünya Sağlık Örgütü'nden ve UNICEF’ten “korona virüsü efsaneleri”ne yanıt geldi. Dünyanın önde gelen saygın kurumları açıklama yaparak korona virüsü ile ilgili doğru bilinen yanlışları bir araya getirdi ve bunları irdeledi.
SARIMSAK KORONA VİRÜSÜNÜ ENGELLER
Korona virüsü ile ilgili şehir efsanelerinin en bilineni, sarımsak tüketimi ile ilgili olanları… Her ne kadar doktorlar ve diyetisyenler tarafından sağlıklı olduğu sık sık hatırlatılan sarımsağın korona virüsüne karşı iyi geldiğine dair net bir araştırma yok. İnsan sağlığına iyi gelen ve antimikrobiyal özellikleri olsa da sarımsağın henüz korona virüsüne karşı bir savunma mekanizması oluşturduğuna dair bir kanıt yok.
ANTİBİYOTİK KULLANILMAMALI
Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre antibiyotik, korona virüsüne etkili değil. Antibiyotikler sadece bakterilere etki eder, virüslere değil. Korona virüsü de bir virüs olduğu için antibiyotik kullanılmaması gerekiyor.
DONDURMA YEMEK HASTA EDER Mİ?
Öte yandan son dönemde sık sık kamuoyunun karşısına çıkan, dondurmadan uzak durulması gerektiğine dair iddialar da yalanlandı… Hem Birleşmiş Milletler’de hem de UNICEF’te görevli olan Charlotte Gornitzka açıklamalarda bulundu. Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve UNICEF’in Yönetici Direktör Yardımcısı olarak görev alan Gornitzka, dondurma ile ilgili iddiaları çürüttü.
“Dondurma tüketmek korona virüsüne sebep olur” yönündeki iddialar hakkında İngiliz BBC’ye konuşan Gornitzka, “Dondurmalardan uzak durulması gerektiğine ya da diğer soğuk gıdaların hastalığı engellediğine dair haberler sık sık gündeme geliyor. Elbette bunlar da doğru değil” dedi.
Son dönemde #Koronavirüsü ile ilgili çevrimiçi yayılan ve UNICEF görüşü olduğu iddia edilen yanlış mesajlar dolaşmaktadır. Yanlış bilgiler paylaşılması ve bu bilgilere güvenilir kuruluşlara atıfta bulunarak inandırıcılık kazandırılmaya çalışılması tehlikelidir ve yanlıştır.
— UNICEF Türkiye (@unicefturk) 11 Mart 2020
ALKOL VİRÜSÜ ÖLDÜRÜR MÜ?
Dünya Sağlık Örgütü’nün hazırladığı bilgilendirme dosyasında, alkol kullanımı hakkında detaylı ifadeler yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü “Üzerinize alkol ve klor dökmek, eğer hastaysanız bir işe yaramaz. Aksine bu tür maddeler vücuda zarar verebilir. Göz ve ağız bölgelerindeki mukoza zarına zarar verebilir” açıklamasını yaparak bu efsaneyi de çürütüyor.
Unutmamak gerekir ki alkol ve klor, dezenfekte etmek için kullanılabilir ama bunu da uygun şekilde yaparsanız etkili olur.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.