Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
20 yaşında yakalandığı ALS hastalığı nedeniyle uzun süredir sadece gözleriyle iletişim kurabilen dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking 76 yaşında hayatını kaybetti.
Hawking'in ölümünü aile sözcüsü duyurdu. Hawking'in çocukları, Lucy, Robert ve Tim yaptıkları açıklamada derin üzüntü duyduklarını belirtti.
Stephen Hawking, Cambridge Üniversitesinde öğrenciyken yakalandığı motor nöron hastalığı Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) nedeniyle vücudunun neredeyse hiçbir kısmını kullanamıyor ancak kendisi için özel olarak geliştirilen bir bilgisayar sistemi iletişim kuruyordu.
Araştırmaları 40'ın üzerinde dile çevrilen Hawking, bilim çevrelerinde Albert Einstein'dan sonraki en büyük deha olarak görülüyor. Ünlü İngiliz bilim adamı Hawking, kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı geniş kapsamlı çalışmalarla tanınıyordu.
STEPHEN HAWKING'IN HAYATI
Stephen Hawking, 8 Ocak 1942'de ailesinin Londra'daki Alman bombardımanından kaçarak geldiği Oxford'da dünyaya geldi.
Babası da araştırmacı biyolog olan Hawking, Oxford'da fizik alanında lisansını bitirdikten sonra Cambridge üniversitesinde kozmoloji üzerine lisansüstü araştırması yaptı.
Genç yaşlarında ata binmek ve kürek çekmekten hoşlanıyordu ancak Cambridge döneminde motor nöron hastalığına sahip olduğu teşhisi konuldu. İlk eşi Jane ile 1964'te evlenme hazırlığı yaparken, doktorlar Hawking'e 2 ya da 3 yıl daha ömür biçiyordu.
Ancak hastalık beklenenden çok daha yavaş ilerledi. 1988 yılına geldiğimizde çiftin üç çocuğu vardı ve Hawking'in 'Zamanın Kısa Tarihi' isimli kitabı 10 milyon kopyadan fazla sattı.
1995'te ilk eşi Jane'de ayrılarak hemşirelerinden biriyle evlenen Hawking, 2001'de Cambridge Üniversitesi'nden matematik profesörlüğü yaparken, ikinci kitabı olan Ceviz Kabuğundaki Evren'i çıkardı.
2007 yılında, içerisinde özel olarak yer çekimsiz ortam oluşturulan bir uçakta ağırlıksız olmayı deneyen ilk felçli insan oldu. Bu denemeyi insanları uzay yolculuğuna özendirmek için yaptığını belirten Hawking, "Dünyadaki yaşamın nükleer savaş veya ölümcül bir virüs gibi tehlikeler nedeniyle yok olma riskinin giderek arttığına inanıyorum. Bence, eğer uzaya gidilmeyecekse insan ırkının bir geleceği olmayacak. Bu yüzden uzaya olan ilgiyi teşvik etmeye çalışıyorum" ifadelerini kullanmıştı.
76 yaşında hayata gözlerini kapayan Stephen Hawking'in hayatı 2014 yapımı The Theory of Everything (Her Şeyin Teorisi) isimli filmle beyaz perdeye yansıtılmıştı.
vay canina yazik ya :O :O :'( :'( :'( :( :(
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.