Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dün yayınlanan güncel istatistiklere göre 2022’de dünya nüfusunun üçte biri halen internet erişimine sahip değil..
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Şu an dünya çapında yaklaşık 5,3 milyar kişi internet kullanıyor. Büyüme teşvik edici olmaya devam etse de altyapıya yönelik yeni yatırımlarda ve yeni dijital becerileri çekme eğitiminde yeni bir ivme görülmüyor. 2030 yılına kadar dünya nüfusunu birbirine bağlama fırsatı giderek azalıyor.”
Bu yıl 2,7 milyar kişi halen internete erişim sağlayamazken, Kovid-19 pandemisinden önce sayıları 2021’de 3 milyar, 2019'da da 3,6 milyardı.
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği Genel Sekreteri Houlin Zhao duruma ilişkin şunları söyledi:
“İletişim açısından bize iyi bir ivme kazandırdı. Ancak herkesin dijital hizmetlerden yararlanmasını sağlamak için aynı hızı korumalıyız. Bu da ancak ağlara ve dijital teknolojilere daha fazla yatırım ve en iyi modellerden ve eğitim süreçlerinden ilham alan yasalar yapılması yoluyla başarılabilir.”
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, dünya nüfusunu tamamen internete bağlı hale getirme hedefinin önünde iki büyük engel olarak, çevrimdışı kalan nüfusun aynı zamanda ulaşılması en zor kesim olması ve basit ağ erişiminden düzenli ve kolay erişime geçmenin zorlukları olduğunu belirledi.
Birlik, oldukça yavaş bağlantı hızı, ekipman ve abonelikler için çok yüksek fiyatlar, dijital kültür eksikliği veya hatta kültürel ve dilsel engellerin yanı sıra cinsiyet ayrımcılığı ve elektriğe erişimin olmaması gibi engellerin ise genellikle hafife alındığını vurguladı.
Bölgeler arasında da önemli farklılıklar bulunuyor. Afrika’nın 6 bölgesi, en az internet bağlantısına sahip olmaya devam ediyor. Afrika’da nüfusun yüzde 40’ının internete erişimi bulunmuyor. Arap ülkelerinde bu oran yüzde 70’e ulaşıyor.
Asya Pasifik bölgesinde internet yayılımı 2021’de yüzde 61 olarak kaydedilmişken bu yıl yüzde 64’e yükseldi.
ABD, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Avrupa’da ise bu oran yüzde 80’in üzerinde.
Avrupa Kıtası, nüfusunun yüzde 89’unun internete erişiminin olmasıyla ilk sırada yer alıyor.
Arnavutluk'ta siber saldırı :Veriler internet üzerinden satışa çıkarıldı
Türkiye'de internet kullananların oranı yüzde 85'e yükseldi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.