Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Lübnan'ın önemli siyasi figürlerinden Velid Canbolat, sosyal medya hesabından "Suriye halkına gecikmiş bir selam!" paylaşımı yaptı.
Libya'nın batısındaki medyada, rejimin düşmesi geniş yer bulurken doğusundaki medyada ya haber ve paylaşım yapılmadı ya da Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Es-Saidi Kaddafi'nin Suriye halkını tebrik ettiği mesajından gördü.
Libya el-Ahrar'ın internet sitesinde Suriye'deki son gelişmeler, "Muhaliflerin Şam'ı kontrol altına aldığını açıklamasının ardından Esad rejiminin devrilmesi ve bilinmeyen bir yere kaçışı" başlığıyla haberleştirildi.
Haberde, Suriyelilerin rejimin düşüşünü kutlamak için sabah erken saatlerde Şam'da sokaklara döküldüğü ve Emevi Cami Meydanı ile Suriye Radyo ve Televizyon binası çevresinde kutlamalar yapıldığı belirtildi.
Ayn Libya Gazetesi de, rejimin düşmesini "Suriye muhalefeti: Özgür Suriye halkı Beşar Esad'ı devirdi" başlığıyla gördü.
Libya'nın doğusundaki Unvan Gazetesi de, sosyal medya paylaşımında Libya'nın devrik lideri Kaddafi'nin oğlunun Suriye muhaliflerini kutladığı açıklamasını "Babasının rejimi düşmesine ve (Esad ile) aynı kaderi paylaşmasına rağmen Es-Saidi Kaddafi, Esad rejiminin çöküşünü ve Suriye muhalefetinin kontrolü ele geçirmesini kutluyor." ifadeleriyle gördü
Şebeke el-Lam haber platformu, konuyu "Suriyeli muhalefeti Esad rejimini devirerek başkent Şam'ı tamamen kontrol altına aldı." başlığıyla gördü.
"Mısır resmi haber ajansı" (MENA) Suriye'deki gelişmeleri ve özellikle Şam'daki durumu daha çok Esad rejimine bağlı Suriye televizyonunun yalanladığı yayınlarını dikkate alarak aktardı. Haberde resmi televizyon kanalının bazı medya yayınlarında Şam'da gerçekleştiği ifade edilen halk hareketlenmesinin doğru olmadığı ve durumun sükunetini koruduğuna ilişkin bilgileri duyurdu.
Yine MENA, çöken rejimin Başbakanı Celali'nin konuşmasını günün erken saatlerinde servis etti.
"Masr el-Yevm" gazetesi de gelişmeleri aktarırken, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el-Bahra'nın "İntikama yer yok." açıklamasına yer verdi.
Mısır’da yönetimin medya ayağındaki önemli unsurlarından biri olan gazeteci yazar Mustafa Bekri, son gelişmeler karşısında X hesabından "Devrimcilerin başını çeken HTŞ lider Şera'nın (Ebu Muhammed el-Culani) bir terör örgütü lideri olduğu ve DEAŞ bağlantılarına dair" uzunca paylaşımda bulundu.
Tunus'taki "Şuruk" gazetesi Suriye'deki gelişmeleri, Celali'nin "Halkın seçtiği herhangi bir yönetimle işbirliğine hazırız" ifadelerini manşetine taşıdı.
Ayrıca, ülkedeki gelişmelere dair verdiği bilgide, önemli siyasi figürlerden Mahir Esad'in Humeymim Havalimanı'ndan ülkeyi terk etmek üzere olduğu iddia edildi.
Tunus'un köklü gazetelerinden "Sabah", kuzeydeki muhalif kanadın rejimin elindeki kentleri birbiri ardına almasına ilişkin yayımladığı bir makalede, silahlı şiddete karşı duruş sergilendi.
Cezayir "El-Mesar" gazetesi, manşetine taşıdığı haberinde, silahlı muhaliflerin Hama Cami önünden verdikleri fotoğrafa "Suriye rejiminin yıkılması yakın" başlığıyla verdi.
Fas'taki Hespress internet sitesinin haberinde, "Şam, Esad'in gidişini bayram tekbirleri ve kadınların zılgıtlarıyla karşıladı" başlığı ve kadınların ellerinde çiçeklerle durdukları bir fotoğraf karesi kullanıldı.
Kuveyt'te yayımlanan "El-Hadis" gazetesi bugünkü manşetini "Muhalifler Şam'ın kapısını çalışıyor" şeklinde yayımladı. İnternet yayınında ise gazete, muhaliflerin devlet televizyonundan Beşşar Esad’in düşürüldüğünü açıkladığını kaydetti.
Avrupa
Esad rejiminin çöküşü Avrupa medyasında da ciddi yankı buldu, Avrupa basını rejim karşıtı silahlı grupları çoğunlukla "isyancılar" olarak nitelendirdi.
Bild gazetesinin "Diktatör uçakla kaçtı" başlığıyla verdiği haberinde Esad'in artık bir "mülteci" konumunda olduğu ifade edildi. Ordunun Esad rejiminin sona erdiğini açıkladığı belirtilen haberde, Esad'in özel bir uçakla ülkeyi terk ettiğinin iddia edildiği belirtildi.
Süddeutsche Zeitung'un "Esad'in devrilmesinin ardından Şam'da sevinç dolu kareler" başlığını kullandığı haberinde rejimin devrilmesinin ardından Şam'da birçok kişinin "Yeniden bir geleceğimiz var." dediğini aktardı. Haberde ayrıca rejime bağlı askerlerin kaçarak başkenti terk ettiği bilgisi yer aldı.
Spiegel dergisinde yer alan haberde, "8 Aralık tarihinin ülkeyi 50 yıldan fazla yöneten Beşşar Esad ve babası Hafız Esad yönetimindeki baskı ve karanlık döneminin sonu anlamına geldiği" değerlendirilmesi yapıldı.
Haberde ayrıca rejim karşıtı grupların iç savaş nedeniyle yerlerinden edilen milyonlarca mülteciye yönelik sarf ettiği "Dünya çapında yerinden edilmişlere, özgür bir Suriye sizi bekliyor" ifadelerine yer verildi.
Avusturya'nın en çok okunan gazetelerinden Kurier, haberini "Suriye Devlet Başkanı Esad devrildi: Zalim kaçtı" başlığı ile okuyucularına duyurdu. Haberde, Şam'a giren muhalif grupların, ülkenin "Esad'den arındığını ve yönetim değişiminin barışçıl bir şekilde gerçekleşeceğini" duyurduğunu kaydetti.
Die Presse gazetesi de "Muhalifler Suriye'de yeni döneme girildiğini duyurdu: İktidardaki Esad Suriye'den kaçıyor" başlıklı haberiyle gelişmeleri okuyucularına duyurdu.
Ülkenin en çok okunan gazetesi Kronen de "Muhalifler: Zalim Beşşar Esad kaçtı" başlığı ile gelişmeleri aktardı.
Haberde, muhaliflerin ülkede karanlık bir dönemin sona erdiğini açıkladığı, sokaklarda binlerce vatandaşın kutlamalarda bulunduğu kaydedildi.
Belçika'da Fransızca yayın yapan Sudinfo haber sitesinin haberinde rejim karşıtı silahlı grupların Esad rejimi güçlerine karşı 27 Kasım'da ülkenin kuzeyinde başlattıkları saldırının ardından "kısa sürede birçok önemli kenti ele geçirdiklerine" dikkat çekilerek, bu grupların, rejim karşısındaki ilerleyişi "göz kamaştırıcı" olarak nitelendirildi.
Haberde, rejim karşıtı grupların "Tiran Beşşar Esad'in ülkeden kaçtığını duyurduğu" aktarılarak, 13 yıl süren iç savaş sebebiyle yerlerinden edilen ve yurt dışında yaşayan Suriyelilere "özgür Suriye'ye dönme çağrısı" yapıldığı belirtildi.
Flaman dilindeki önde gelen gazetelerinden De Morgen'in haberinde, rejim karşıtı grupların Esad rejimine günler önce "sürpriz bir saldırı" yaptığı ve "hızlı bir ilerleyişle" Halep, Hama ve Humus olmak üzere birçok şehrin kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi.
La Libre Belgique gazetesi de haberinde Esad'in "ülkeden kaçtığı" iddialarını başlığa taşırken, rejim karşıtı grupların "Şam'ın kurtarıldığını duyurduğu" ifade edildi.
Haberde, rejim karşıtı grupların "Şam'ın kurtarılmasıyla karanlık bir dönemin sona erdiğini" duyurduğu ve başkent Şam dahil ülkenin birçok noktasında rejim karşıtı grupları destekleyen halkın kutlama yaptığı aktarıldı.
Fransız kanalı BFMTV'nin "Muhalifler Şam'a girdi ve Beşşar Esad'i indirdiklerini duyurdu" başlıyla gördüğü haberinde, çeşitli grupların "diktatör" Esad rejimini devrildiği "tarihi" anı memnuniyetle karşıladığı belirtildi.
Fransız gazetesi Le Parisien ise, "Suriye: Muhalifler Suriye’ye girdiklerini ve Esad'in kaçtığını duyurdu" manşetini attığı haberde, muhalif grupların Telegram hesaplarından "tiran" Esad'in kaçtığını ve "Şam kentinin özgür kılındığı" paylaştığı bilgisini verdi.
Le Figaro, "Beşşar Esad, muhaliflerin Şam'a gelmesinin ardından ülkeden kaçtı" başlığı ile gündemine taşıdığı haberde, başkent Şam'a giren muhaliflerin baş döndürücü saldırısı karşısında ordu ve güvenlik güçleri tarafından terkedilen Esad'in Şam Havalimanı'ndan ülkeyi terk ettiği kaydedildi.
Fransız radyosu RFI ve Le Telegramme ise, "muhalif grupların Esad'in kaçtığını duyurduğunu" yazdı. Solcu Liberation gazetesi ise HTŞ'nin "Şam'ın Tiran'dan kurtulduğunu ilan ettiğini" manşetine taşıdı ve haberde Esad'in başkentten kaçtığı belirtildi.
France Info ise, "Esad'in devrilmesi: Suriyeli muhalifler 'haksız yere tutulan' tutukluları salıverdiğini söyledi" başlığını attı.
İngiliz kamu yayıncısı BBC, Esad'in Suriye'den uçakla ayrıldığı ve bilinmeyen bir yere gittiğini izleyicileriyle paylaştı.
Muhaliflerin Şam'daki cezaevlerinde kalanları serbest bıraktığına da haberlerinde yer veren BBC, Esad'e yakın Hizbullah güçlerinin de pozisyonlarını terk ettiğini bildirdi.
Celali'nin barışçıl geçiş için görevini sürdüreceğini yazan Sky News, "muhaliflerin Şam'a girerken büyük bir direnişle karşılaşmadığını" da belirtti.
The Guardian gazetesi ise Celali'nin serbest seçim çağrılarına yer verdi. Gazete, muhaliflerin Şam'a girişini "Berlin Duvarının yıkılma anı" olarak tanımladı.
Londra'da yayınlanan "Eş-Şarku'l-Avsat" gazetesinin bugünkü baskında "Silahlı gruplar, Humus ve Şam'ın kapılarına dayandı" başlığıyla verdi. Gazete, internetten yaptığı yayında ise "Esad rejimi düştü" ifadesini kullandı.
İrlanda kamu yayıncısı RTE ise muhaliflerin Suriye'den ayrılmak zorunda kalan sivillere ülkelerine dönme çağrısına yer verdi.
Esad'i taşıdığına inanılan uçağın önce Akdeniz yönüne gidip ardından tam tersi istikamete giderken radardan kaybolduğu belirtilen haberde kentteki Esad ailesine ait heykellerin yıkıldığı kaydedildi.
Irish Examiner gazetesi ise rejimin çöküşünün 10 günde gerçekleştiğini yazdı. Gazete, Lazkiye ve Tartus dışında rejim kontrolünde bulunan bölge kalmadığına işaret etti.
İsviçre kamu yayın kuruluşu RSI, HTŞ'nin Şam'a girdiği ve Esad'in ülkeyi terk ettiği, HTŞ'nin başkentin ve devlet medyasının kontrolünü ele geçirdiği ve ülkede "yeni bir dönemin başlangıcını ilan ettiği" aktarıldı.
İsviçre'de kamu yayın kuruluşu SRF televizyonunda "Suriye Ordusu: Esad'in saltanatı bitti" başlığıyla yayımlanan haberde, Suriye'deki rejim karşıtı grupların "Esad yönetiminin sonunu duyurduğu" kaydedildi.
Ülkede Almanca yayın yapan 20 Minuten gazetesi ise "Muhalifler Esad'in iktidarının sona erdiğini duyurdu" başlığını kullandı. Esad'in henüz bilinmeyen bir yere kaçtığı kaydedilen haberde, "İsyancılar Şam şehrinin özgür olduğunu ilan ettiler." ifadesi kullanıldı.
İtalyan basınından da, Rainews24 kanalı, "Suriye'de rejim düştü", "Meydanlar, 'özgürlük' diye bağırıyor" başlıklarını kullandı.
Haberde, çöken rejiminin devrik lideri Esad'in Moskova'ya gitmek üzere Rus üssünde olduğu aktarıldı.
Skytg24 kanalı HTŞ'nin Şam'a girdiğini, ordunun teslim olduğunu ve Esad'in kaçtığını kaydetti.
Corriere della Sera gazetesi, "İsyancılar, Şam’a giriyor. Başkent fethedildi. Esad kaçak. Yeni bir dönem başlıyor" başlığını kullanırken, rejim karşıtı gruplara karşı aynı tanımlamayı kullanmayı tercih eden Il Messaggero gazetesi de "Esad'in kayıp" olduğuna dikkati çekti.
Suriye'de rejimin çöküşünü, Repubblica gazetesi, "İsyancılar Şam kapılarında. Esad'e ulaşılamıyor. Sürgüne hazır" başlığıyla, La Stampa gazetesi ise "Suriye, isyancıların elinde. Esad'in durumu her zamankinden daha belirsiz" başlığıyla duyurdu.
İtalyan ANSA ajansı, "İsyancılar, Şam'ı fethediyor" başlığını kullandı.
Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini gazetesinin haberinde, "isyancıların Şam'ı ele geçirdiği" belirtiydi, Esad'in "akıbetinin bilinmediğine" işaret edildi.
Ta Nea gazetesinin "Şam isyancıların elinde, Esad kaçtı" başlığını kullandığı haberinde, Esad'in uçağına binerek bilinmeyen bir rotaya doğru yol aldığı ifade edildi.
EFSYN gazetesinin, "Esad kaçtı, ülke özgürlüğüne kavuştu" başlıklı haberinde, rejim karşıtı grupların "Suriye'nin ve Şam'ın özgürlüğüne kavuştuğu" açıklamalarına yer verildi.
İspanyol basını, 61 yıllık Baas rejiminin çökmesini "Suriyeli isyancılar Esad'i devirdi" başlıklarıyla verdi.
"Suriyeli isyancılar Esad rejimini devirdi ve lider Esad Şam'dan kaçtı" ifadesini manşetine çıkaran El Pais, "13 yıl süren savaşın ardından 11 günlük bir saldırı, uçakla bilinmeyen bir yere kaçan diktatörün yönetimine son verdi." diye yazdı.
"Suriye'de durumun Esad'in lehine normalleştiği yönünde haberlerin çıktığı sırada yıldırım bir saldırı ile rejimin devrildiğini" vurgulayan El Pais, rejimin kısa sürede devrilmesinin "kimsenin beklemediği bir gelişme" olarak yorumladı.
"İsyancılar Şam'ı ele geçirdi, Esad rejimi düştü" başlığını atan La Vanguardia da "Bu dramatik çöküş, Orta Doğu için sismik bir ana işaret ediyor. Suriye üzerindeki demir yumruklu aile yönetimine son verildi ve bölgenin kalbinde önemli bir müttefikini kaybeden Rusya ve İran'a darbe indirildi" değerlendirmesinde bulundu.
El Mundo gazetesi de rejim karşıtı grupları "isyancılar" olarak nitelendirirken, Şam'ın kontrolünün ele geçirilmesiyle Esad ailesinin yıllar süren yönetiminin sona erdiğini okuyucularıyla paylaştı. Gazete, Suriye'de rejimi destekleyen İran ve Rusya'ya "sert bir darbe indirildiğini", "bölgenin kalbinde, kilit konumdaki bir müttefik kaybettiklerini" yazdı.
Avustralya'nın ABC kanalı, "Beşşar Esad'in düşüşü Orta Doğu ve Rusya'yı nasıl etkiler" başlığıyla rejimin çöküşünü haberleştirdi.
Haberde, "Orta Doğu 8 gün içinde ciddi şekilde değişti. Rejim sona ermiş ya da ağır yara almış olsa da Beşşar Esad artık çok az otoritesi olan bir lider." ifadelerine yer verildi.
Kamu yayıncısı NOS'un haberine göre, başkent Şam'da halk sokaklara dökülerek rejimin düşüşünü kutladı. Haberde, Suriye'deki muhalif grup liderlerinden Hadi El Bahra'nın, "Suriye tarihindeki karanlık bir dönem sona erdi." açıklaması aktarıldı.
NOS'un haberinde, Türk hükümeti Suriye'deki mevcut gelişmelerden büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi.
Hollanda basınından Trouw gazetesi "Suriyeli muhalifler Şam'ı ele geçirdi, Esad ülkeden kaçtı" başlığıyla gelişmeyi duyurdu.
NRC gazetesi de Suriyeli muhaliflerin yaptığı açıklamaya yer vererek, bugünün "Suriye için yeni bir dönemin başlangıcı" olduğunu belirtti.
Bosna Hersek'te en çok okunan haber portallarından Klix, Suriye'deki son gelişmeleri "tarihi anlar" manşetiyle verdi.
Ülkede en çok okunan gazetelerden Dnevni Avaz da internet sitesinin ana sayfasında Suriye'ye ayırarak, "Şam sokaklarında kutlama, Suriye halkı Esad'in devrilmesinden mutlu." ifadelerine yer verdi.
Sırbistan Radyo ve Televizyonu, manşetinde Suriye'deki gelişmeleri paylaştı.
Hırvatistan Radyo ve Televizyonu ise "Esad rejimi devrildi, Şam direnmeden düştü" başlığını kullandı.
Rusya ve Asya
Çöken rejimin destekçilerinden Rusya başta olmak üzere Asya ülkelerinin geneli de rejimin sonunun gelmesine medyada geniş yer verdi.
Rus basını, ülkedeki durumu an be an okuyucularına aktardı.
Rus haber ajansı TASS'ın haberinde, silahlı güçlerin Şam'a girdiği, yönetim güçlerinin de merkezden ayrıldığı belirtildi. Haberde, Suriye hükümetinin rejim karşıtı muhaliflerden güvenlik garantisi aldığı ileri sürüldü.
Rus haber ajansı Ria'nın "Suriye’de durumun gerginleşmesi" başlığıyla verdiği haberinde ise muhaliflerin Esad’in devrildiğine ilişki açıklamalarına yer verdi.
Ria, haberlerinde Baas rejimi temsilcileri tarafından yapılan açıklamalara da yer vererek, Rusya'nın askeri varlığı meselesinin yeni hükümet tarafından çözüleceğini yazdı.
Rus gazetesi Vedomosti de "Suriye’deki muhalefet, Şam’ı kontrol altına alındığını bildirdi." başlığıyla gelişmeleri aktardı.
"İzvestiya" gazetesi de "Suriye Başbakanı ülke tarihinde yeni bir aşamanın başladığını duyurdu" başlığını kullandı.
Gelişmeler, rejimin dostu ülkeler arasında yer alan Çin'de de yankı buldu. Çin ajansı Xinhua, gelişmeleri, "Esad'in ayrılışının ardından muhalifler Şam'ı ele geçirdi" başlığıyla duyurdu.
Haberde, "Olayların beklenmedik gelişimiyle, Suriye şehirlerinin günler içinde domino taşları gibi düştüğü büyük bir ani saldırı sonunda muhalifler başkent Şam'ı ele geçirdi." ifadelerine yer verildi.
Çin'in, İngilizce yayın yapan uluslararası televizyonun CGTN de gün boyu canlı yayınlarla gelişmeleri duyururken, internet sitesinde Çinli bir uzmanın değerlendirmesini, "Hükümetin durumu yanlış kavraması, isyancıların Suriye'de ilerleyişinin yolunu açtı." başlığıyla manşetine taşıdı.
Haberde, Çin Uluslararası Çalışmalar Enstitüsünden araştırmacı Li Zışin'in, Suriye'deki hükümetin son yıllarda ülkedeki siyasi ortamı yanlış okuduğu, muhaliflerin hiçbir zaman rejimi devirebilecek güce sahip olmadığını düşündüğü, bu sebeple askeri varlığına yeterince yatırım yapmadığını ve rejimin Ukrayna ve Orta Doğu'daki çatışmalar nedeniyle Rusya, İran ve Hizbullah'ın desteğini alamadığı bir dönemde düşüşün gerçekleştiği değerlendirmesi aktarıldı.
Merkezi Hong Kong'da bulunan South China Morning Post gazetesi de, olayı, "İsyancılar Suriye'nin başkentini alırken Şam Esad'in düşüşünü kutluyor" başlığıyla aktardı. Haberde, "Suriye'nin başkenti pazar sabahına silah sesleri ve kutlama nidalarıyla uyandı. Şehre giren isyancılar uzun zamandır iktidarda olan Esad'i devirdi." ifadeleri kullanıldı.
Azerbaycan'ın APA ve Report haber ajansları da haberlerinde, Esad'in ülkeyi ter ettiğini ve rejim karşıtı güçlerin muhaliflerin kontrolüne geçtiğini belirtti.
Yeni Musavat gazetesinin internet sitesinde, 'Hafız Esad'den Beşşar Esad'e 61 yıllık iktidarın sonu" başlığını kullandı. Haberde 61 yıllık rejimin sona ermesinin Suriye halkına yeni umutlar doğurduğu kaydedildi.
Kazakistan'ın Ulusal Haber Ajansı Kazinform haberlerinde, "Suriye Cumhurbaşkanı Esad Şam'ı terk etti" başlığıyla duyurdu.
"Suriyeli muhalifler, Şam’ın Esad rejiminden alındığını duyurdu" başlığıyla verilen başka bir haberde ise ülkedeki tüm devlet kurumlarının resmi olarak devredilinceye kadar kontrolün Celali'de kalacağı belirtildi.
Akipress Haber Ajansı ve 24KG haber portalı da haberlerinde, muhaliflerin Şam'a girdiğini ve Esad'in ülkeden ayrıldığını belirtti.
Özbekistan'ın en çok okunan haber sitesi Kun'un, "Muhalifler Şam'ı ele geçirdi. Esad yönetimi sona erdi" başlığını kullandığı haberinde, muhaliflerin televizyonda halka seslenerek, "zalim" Esad rejiminin devrildiğini açıkladığı aktarılırken, muhalif güçlerin 8 Aralık gecesinde hiçbir engelle karşılaşmadan Şam'ı ele geçirdiği vurgulandı.
Ülkenin önemli haber sitelerinden Gazeta da gelişmeleri "Esad, Şam’ı terk etti" başlığı ile okurlarına duyurdu.
Uzreport haber sitesinin haberinde, Şam'ı ele geçiren muhaliflerin Esad rejimini sona erdiği ve ülkede "Yeni Suriye" döneminin başladığı kaydedildi.
Hindistan'ın Hindustan Times gazetesi, "Beşşar Esad devrildi: Suriye hükümeti birkaç gün içinde nasıl düştü?" başlığıyla Baas rejiminin çöküşünü haberleştirdi.
Haberde, rejim karşıtı grupların ilerleyişine "şimşek" benzetmesi yapılarak "hükümetin birkaç gün içinde düştüğü" ifade edildi.
India Today sitesi, başlığında "Karanlık dönemin sonu" ifadesinin yer aldığı haberinde, rejim karşıtı silahlı grupların, Şam'ı ele geçirdiğini ve Esad'in ülkeden kaçtığına ilişkin iddiaları yazdı.
Haberde, kanlı rejimin sembolü olarak görülen Hafız Esad heykellerinin yıkıldığı belirtildi.
Hindistan'ın NDTV kanalında "Tiranlık döneminin sonu" ifadesinin yer aldığı başlıkla, Esad'in bilinmeyen bir yere kaçtığı aktarıldı.
Suriye Konsolosluğu'na yeni Suriye bayrağı
Lübnan’daki Suriyeliler yollara düştü
Esad sonrası Tahran'dan ilk açıklama
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.