<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Dünya krizden sonra toparlanamadı'----

'Dünya krizden sonra toparlanamadı'

'Dünya krizden sonra toparlanamadı'
20 Temmuz 2013 - 14:04 www.finansingundemi.com

G20 ülkeleri Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılan Babacan, önemli açıklamalarda bulundu

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen G20 ülkeleri Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılan Ali Babacan, günümüzde ileriye dönük olarak uzun vadeli politikalar ve yeterli eylemlere ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Babacan, "Sürdürülebilir bir borçlanmaya dayalı orta ve uzun vadeli mali planlarla piyasalara güçlü sinyal gönderilmesi önemli… Bu politikaların finans sektörü, şirketler ve geniş anlamda vatandaşlar tarafından sahiplenilmesine ihtiyaç var. Bu, öngörülebilirlilik ve güveni artıracak." dedi. Mali stratejilerin ekonomik konjonktüre göre belirli bir esnekliği olması gerektiğini kaydeden Babacan, aşırı esnekliğin de belirsizliğe yol açabileceği uyarısı yaptı.
Gelişmekte olan ekonomilerin sıkı mali politikalar nedeni ile beklenenden daha fazla yavaşladığına işaret eden Başbakan Yardımcısı Babacan, bu ekonomilerdeki uzun vadeli yavaşlamanın küresel ekonominin de aşağı yönlü bir risk oluşturmasına neden olduğunu vurguladı. Babacan, ABD'nin sıkı para politikalarına dönüş yapacağı endişelerinin oluşmasının Mayıs ayından bu yana gelişmekte olan ekonomilerde durumun daha da kötüleşmesine neden olduğunu hatırlattı.
TÜRKİYE'NİN KAMU BORCU YÜZDE 36'YA GERİLEDİ
Tek taraflı adımların yeterli olmadığını, G20 ülkelerinin koordinasyon ve iş birliği içinde olması gerektiğini savunan Bakan, Türkiye'nin mali yapısı ile ilgili bilgi verdi.
Türkiye'nin bankacılık ve finans yapısının güçlü olduğunu ve son 3 yıl içinde kamu borçlarının gayri safi milli hasılaya oranının yüzde 46'lardan yüzde 36'lara gerilediğini belirten Babacan, "Geçen yıl bütçe açığımız gayri safi milli hasılamızın yüzde 1,4'ü kadardı. Bankalarımızın sermaye yeterlilik oranı yüzde 17 ile Basel'de belirlenen standartlardan oldukça yüksek. Bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye yüzde 3 büyüdü… Son bir yıl içinde 1,2 milyon ek istihdam oluşturduk. Ticaret açığının azaltılması için önemli adımlar attık… Özel emeklilik sistemi yeniden organize edildi. Enerji programı hızlandırıldı… İhracatımızın çeşitlenmesi için de çabalar ortaya konuyor." dedi.
Türkiye'nin insan kaynaklarına yatırım yaptığını, 8 yıllık mecburi eğitimin 12 yıla çıkarıldığına değinen Babacan, kadın ve dezavantajlı gruplar açısından istihdamı artırıcı tedbirler alındığını ifade etti.
G20 ZİRVESİ 5-6 EYLÜL ST. PETERSBURG'DA
Dünyanın en büyük 19 ekonomisiyle Avrupa Birliği'ni bir araya getiren G20 ülkeleri Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları'nın toplantısında vergi kaçakçılığı ile mücadele için ülkeler arasında daha kapsamlı bilgi ve istihbarat paylaşımı konusunda uzlaşmaya varıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı G20 devlet ve hükümet başkanları zirvesi 5-6 Eylül'de Rusya'nın St. Petersburg kentinde yapılacak. G20 ülkeleri dünya ekonomisinin yüzde 80'inini, gayri safi milli hasılasının da yüzde 90'ınını kontrol ediyor. Nüfus açısından ise üçte ikilik paya sahip.
1999'da kurulan G20'de Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Güney Kore, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Türkiye, İngiltere, ABD ve AB yer alıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)