Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Enerji krizi tüm dünyayı etkisi altına aldı. Dünya zor bir kışa hazırlanıyor. Tüm dünya enerji krizi kıskacında...
Küresel salgın sonrası ekonomiyle birlikte talepteki hızlı artış ve hızla yükselen sanayi üretimi, tüm dünyada enerjiye olan ihtiyacı artırdı.
Küresel ısınmanın olumsuz etkileri ve şiddetli kuraklık da alternatif enerji kaynaklarından üretilen enerjinin azalmasına yol açtı.
Enerji krizinden en çok etkilenen yerlerin başında Avrupa geliyor. Artan enerji talebi ile doğalgaz stoklarında hızlı erime yaşandı.
Avrupa derinden etkilendi
Avrupa ülkeleri yüksek gaz fiyatları ve gaz tedarikinde yaşanan sorunlar sebebiyle stoklarını yeteri kadar dolduramadı.
Avrupa'nın en büyük gaz ithalatçısı olan Rusya’nın artan talebe yeteri kadar karşılık vermemesi de doğalgaz fiyatlarının yükselmesine yol açtı.
Avrupa'da akaryakıt fiyatlarında da tarihi artışlar oldu. Almanya'da benzin ve motorin fiyatları son 10 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
İngiltere'de ortalama benzin fiyatı 1, 42 pound ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
Avrupa krize çözüm bulamıyor
Avrupa Birliği üyesi ülkelerin enerji bakanları, yüksek enerji fiyatlarına çözüm bulmak için Lüksemburg'da acil durum toplantısı yaptı. Ancak alınacak tedbirler üzerinde anlaşmaya varılamadı.
Çin de enerji krizinden etkilenen ülkeler arasında. Elektrik üretiminde ana kaynak olarak kömür kullanan Çin'de kömür fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunu, Pekin yönetimini zor durumda bıraktı.
Ülkede bazı fabrikalar üretime ara vermek zorunda kalırken, bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşanıyor.
Dünya genelindeki enerji krizinin kısa sürede çözülmesi mümkün görünmezken, enerji fiyatlarının havaların soğuması ile daha da yükselmesi bekleniyor.
(TRT)
Magnezyum krizinde hafifleme sinyali!
Tedarik krizi için karamsar tablo: 2023' de sarkabilir
Otomotiv devleri çip krizi için yerel çözüm istiyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.