BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya düşüyor, BİST yükseliyor----

Dünya düşüyor, BİST yükseliyor

Dünya düşüyor, BİST yükseliyor
13 Haziran 2013 - 11:51 www.finansgundem.com

BİST yüksek volatilite yaşayan dünya borsalarından pozitif ayrıştı. Global borsalar sert düşerken BİST 100 % 1 primli

FİNANSGUNDEM.COM
Yurt dışındaki olumsuz gelişmelere rağmen, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili dün Başbakan Tayyip Erdoğan'la yapılan görüşmenin ardından referandum önerisinin gelmesi piyasalardaki tansiyonu düşürdü.
Volatilitenin çok yüksek olduğu yurt dışı piyasalarda sert düşüşler yaşanıyor. Özellikle Japonya ve Asya borsalarında yüksek volatilite ve negatif seyir gözlenirken, FED'i fiyatlamakta zorlanan ABD ve Avrupa borsalarında da sert hareketler dikkat çekiyor.
Asya borsaları, FED'in ekonomiye sağladığı desteklere ilişkin belirsizliğin etkisi ile düşüş yaşadı. Japonya'nın Nikkei endeksinde yüzde 5'in üzerinde düşüş oldu. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi ise bugün yüzde 1.9 düştü.
Japon hükümet yetkilileri, Asya borsalarında yaşanan sert düşüşü, Başbakan Abe'nin göreve gelmesinden sonra başlayan hızlı çıkışın düzeltmesi olarak değerlendirdiler.
Geçtiğimiz haftalarda sert düşüşler yaşayan BİST ise Gezi Parkı ile ilgili son günlerde artan siyasi tansiyonun düşmesine yönelik beklentilerle; merkez bankalarının uyguladığı destek önlemlerini geri çekebilecekleri konusundaki endişeye bağlı düşen küresel borsalardan pozitif ayrıştı.
Güne yatay seviyeden başlayan endeks, açılışın ardından gelen tepki alımlarıyla 77.500 seviyesinin üzerinde işlem görüyor.
Analistler, yurt dışı borsalardaki sert düşüşlerin BİST'te yükselişi sınırladığını, endeksin teknik olarak 75.000 - 78.000 bandının önemini koruduğunu belirtiyorlar.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)