Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünyanın en zengin şirketlerinin bulunduğu ABD, San Francisco’daki Silikon Vadisi’nde, Hintli nüfusunda yılların birikimiyle ciddi bir patlama yaşanıyor. Hintliler, dev şirketlerin üst kademelerinde görev alıyorlar. Bu sebeple teknoloji devleri de Hindistan'ı oldukça fazla önemsiyor.
Günümüzde şirketlerin ana merkezlerinin nerede bulunduğundan çok daha dikkat çekici bir istatistik yayınlandı. World of Statistics şirketinin verdiği verilere göre dünyanın en büyük şirketleri arasında da gösterilebilecek 21 şirketin CEO'larının Hindistan kökenli olduğu belirtildi. Bu CEO'ların bir kısmı ABD'de bir kısmı ise Britanya'da doğup büyümüş olsalar da hepsi Hint kökenli olarak belirtiliyor.
HİNTLİ ŞİRKETLER BAŞARILI OLAMIYOR
Habertürk'den Cem Özenen'in haberine göre, Hintli yöneticilerin bu yaygınlığına, bu kadar başarılı CEO'ları dev şirketlerin başında görevde olmasına karşın ülke olarak bu kadar başarılı şirketler kuramıyorlar. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi ise ülke genelindeki gelir dengesizliği olarak gösterilebilir.
Hindistan’ın da kendi girişimcileri bir teknoloji sektörü ve dev şirketleri var, ancak özellikle fakir ülkelerin genelinde olduğu gibi beyin göçünün yoğunluğu bu Hintli şirketlerin gelişimini olumsuz etkiliyor.
İşte teknoloji firmalarının başını çektiği o 21 firma:
Alphabet Google
Microsoft
YouTube
Adobe
World Bank Group
IBM
Albertsons
NetApp
Palo Alto Networks
Arista Networks
Novartis
Starbucks
Micron Technology
Honeywell
Flex
Wayfair
Chanel
OnlyFans
Motorola Mobility
Cognizant
Vimeo
İşe alımları durduran CEO: Yapay zeka yaşam kalitesini yükseltiyor
Citi’nin eski CEO’ndan ‘Jackson Hole’ yatırımı
Uzaktan çalışma ikileminde CEO’lar mı haklı?
JPMorgan'ın CEO'su Fitch'in ABD kararını önemsemedi
CEO’lar yeni bir soğuk savaşa karşı
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.