Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünya Bankası, Kovid-19 salgınının dijital ödemelerin kullanımının artmasına yol açtığını bildirdi.
Banka, Global Findex Veritabanı 2021 Raporu'nu "Kovid-19 Çağında Finansal Erişim, Dijital Ödemeler ve Dirençlilik" başlığıyla yayımladı.
Gallup iş birliğinde 123 ekonomide yaklaşık 125 bin yetişkinle yapılan anketler sonucu hazırlanan raporda, küresel olarak 2021'de yetişkinlerin yüzde 76'sının bir bankada veya kredi birliği, mikro finans kurumu veya mobil para hizmeti sağlayıcısı gibi yasal düzenlemelere tabi bir kurumda hesabı olduğu aktarıldı.
Dünya genelinde hesap sahibi olan yetişkinlerin oranının 10 yılda yüzde 50 arttığı belirtilen raporda, 2017-2021 döneminde gelişmekte olan ekonomilerdeki hesap sahibi olan yetişkinlerin oranının ortalama yüzde 63'ten yüzde 71'e yükseldiği kaydedildi.
Raporda, kadınlar, yoksullar ve daha az eğitimli kişilere yönelik finansal hizmetlerde devam eden açıklara rağmen ilerleme kaydedildiği vurgulandı.
Kovid-19 salgınının dijital ödemelerin kullanımını artırdığına dikkat çekilen raporda, Çin hariç düşük ve orta gelirli ekonomilerde, kart, telefon veya internet kullanarak mağazada veya çevrim içi ödeme yapan yetişkinlerin yüzde 40'ından fazlasının bunu ilk kez salgında gerçekleştirdiği aktarıldı.
Raporda, 2021'de gelişmekte olan ekonomilerde, yetişkinlerin yüzde 18'inin elektrik faturalarını doğrudan bir hesaptan ödediği ve yaklaşık 3'te 1'inin bunu ilk kez salgının başlamasından sonra yaptığı bildirildi.
Dünya Bankasının raporunda, "Veriler, dijital ödemelerin benimsenmesinin hızlanmasında salgın ve sosyal mesafe kısıtlamalarının rolüne işaret ediyor." değerlendirmesinde bulunuldu.
Öte yandan Sahra Altı Afrika'da bir kimlik belgesinin olmamasının yetişkinlerin yüzde 30'u için mobil para hesabı açılmasının önünde önemli bir engel olmaya devam ettiğine dikkat çekilen raporda, hesabı olmayan 80 milyondan fazla yetişkinin devlet ödemelerini hala nakit olarak aldığı kaydedildi. Raporda, bu ödemelerden bazılarının dijitalleştirilmesinin maliyeti ve yolsuzluğu azaltabileceği aktarıldı.
Dünya Bankası, Tunus’a 130 milyon dolar kredi verecek
Dünya Bankası'ndan Somali'ye 143 milyon dolarlık kredi
Denizbank’a Dünya Bankası’ndan 60 milyon dolarlık fon
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.