BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya Bankası'ndan Çin uyarısı----

Dünya Bankası'ndan Çin uyarısı

Dünya Bankası'ndan Çin uyarısı
07 Nisan 2014 - 09:01 www.finansgundem.com

Çin ekonomisindeki soğumanın etkisiyle Asya'daki gelişmekte olan ekonomilerinin büyümesinin de yavaşlaması bekleniyor

Dünya Bankası, Çin'in yavaşlamasına ve Tayland'daki siyasi gerilimin görünümü olumsuz etkilemesine dikkat çekerek, Gelişmekte Olan Doğu Asya ekonomilerinin bu yıl tahminlerin altında büyüme kaydedeceğini söyledi.

Doğu Asya ve Pasifik Ekonomi Raporu'nu yayınlayan Dünya Bankası, Çin'in büyüme tahminini yüzde 7.7'den yüzde 7.6'ya, Tayland'ınkini ise yüzde 4.5'ten yüzde 3'e indirdi. Raporda Gelişmekte Olan Doğu Asya'nın 2014'te yüzde 7.1 ile Ekim'deki beklenti olan yüzde 7.2'nin altında büyüyeceği öngörüldü.

Buna rağmen raporda, yüksek gelirli ekonomilerdeki toparlanma ve piyasanın Fed'in tahvil alımlarını azaltımına çok sert tepki vermemesinin büyümeyi destekleyeceği belirtildi. Dünya Bankası, bölgede uzun vadeli büyümenin sürdürülebilirliğinin desteklenmesi ve kırılganlıkların azaltılması için yapısal reformların çok önemli olduğu vurgulandı.

Çin'in büyümenin verimliğini artırmak ve yerel talebi desteklemek için finans, piyasa girişi, istihdam devinimi ve mali politikalarında reformlara başladığı belirtilen Dünya Bankası raporunda, "Zamanla bu önlemler ekonomiyi daha istikrarlı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir zemine oturtacak. Vergi reformu ve özel sektör yatırımları karşısındaki engellerin azaltılması gibi hükümetin açıkladığı bazı girişimler de kısa vadede büyümeyi destekleyebilir" denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)