Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Kovid-19 salgını, hükümetlerin tüm çabalarına rağmen dünya genelinde 1870'lerden bu yana görülmemiş küresel ekonomik çöküşe yol açtı. 'Küresel Ekonomik Görünüm' raporunu hazırlayan Dünya Bankası, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 küçülerek son 80 yılın en kötü resesyonunun yaşanacağını öngördü. Krizin boyutu, etkileri ve sıkıntıdaki ülke sayısı göz önüne alındığında ise bu gidişatın son 150 yılın en kötü resesyonu olması bekleniyor.
Dünya Bankası Grubu Adil Büyüme, Finans ve Kurumlar Başkan Yardımcısı Ceyla Pazarbaşıoğlu, pandeminin iş gücüne yansımalarına işaret ederek, 70 ila 100 milyon kişinin aşırı yoksulluğa sürüklenebileceği uyarısında bulundu. Genel tablonun endişe verici olduğunu söyleyen Pazarbaşıoğlu, krizin kalıcı izler bırakacağını ve belirsizliklerin aşağı yönlü tahminlere kapı araladığını ifade etti.
Şirket evliliklerine salgın engeli
'İKİNCİ DALGA DEMEK İFLAS DALGASI DEMEK'
Dünya Bankası'nın konuya ilişkin raporunda, salgında olası ikinci dalganın toparlanma sürecine darbe vurup 'iflas dalgası'yla dolu finansal krize zemin hazırlayabileceğine de değinildi. Rapora göre en kötü senaryoda küresel ekonominin yüzde 8 oranında daralması söz konusu.
Kovid-19 salgınının beklenmedik bir anda tüm dünyayı sarması, krizin faturasının hesaplanmasını da güçleştirdi. Ancak, Amerika Birleşik Devletleri'nde 128 aydan sonra ibrenin ilk kez negatif yöne dönmesiyle 'ülke tarihinin en uzun süren büyüme döneminin' sona ermesi, krizin boyutunu anlatır nitelikte.
Fransa'da havacılık sektörü için acil durum ilan edildi
ÇİN BÜYÜME DE TEK BAŞINA
Öte yandan, salgının çıkış noktası Çin'de ise yavaşlama olsa dahi bu yıl büyüme bekleniyor. Tahminlere göre Çin'in gayri safi yurt içi hasılası (GSYİH) yüzde 1 oranında artarken, ABD'nin yüzde 6,1, Euro Bölgesi'nin ise yüzde 9,1 oranında GSYİH'de kayba uğraması öngörülüyor. Japonya için bu tahmini kayıp oranı yüzde 6,1 iken Brezilya için yüzde 8, Meksika için yüzde 7,5 ve Hindistan için yüzde 3,2 küçülme tahmin ediliyor.
Çin i büyüten bütün ülkelere tek şey söylüyoruz; Allah umdurmasın ve daha beter etsin....
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.