Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünya Bankası, Filistin Ekonomik İzleme Raporu'nu yayımladı.
Filistin ekonomisinin ve Gazze'nin ekonomik performansı ile kalkınma ihtiyaçlarının karşı karşıya olduğu kritik zorluklara dikkat çekilen raporda, Filistin ekonomisinin büyük ölçüde Batı Şeria'daki artan ekonomik faaliyet sayesinde toparlanma belirtileri gösterdiği kaydedildi.
Gazze'de ise hala işsizlik oranının çok yüksek olduğu belirtilen raporda, kötüleşen sosyal koşullar ile bölgede zor bir ekonomik durum olduğu aktarıldı.
Raporda, mevcut ekonomik bağlamda sürdürülebilir büyüme kaynakları sınırlı kaldığından Filistin ekonomisinin görünümünün belirsiz olduğu ifade edildi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki düşüş, aşılamadaki ilerleme ve karantina önlemlerinin gevşetilmesiyle ticari faaliyetlerin kademeli olarak toparlandığı vurgulanan raporda, iyileşen ekonomik performansın tamamen Batı Şeria tarafından yönlendirildiği, Gazze ekonomisinin mayıs ayındaki 11 günlük çatışmanın etkisiyle neredeyse durgun kaldığı kaydedildi.
Gazze'nin Filistin ekonomisine katkısı 30 yılda yarı yarıya azaldı
Raporda, ekonomik büyümenin 2021'in ilk yarısında yüzde 5,4 olduğu ve bu oranın bu yıl yüzde 6'ya ulaşmasının beklendiği belirtildi.
Düşük baz etkisinin zayıflaması ve büyüme kaynaklarının sınırlı kalması nedeniyle 2022'de büyümenin yavaşlamasının beklendiğine işaret edilen raporda, ekonomik büyümenin gelecek yıl yüzde 3 civarında gerçekleşmesinin öngörüldüğü bildirildi.
Raporda, Filistin yönetiminin mali durumunun çok zorlu olmaya devam ettiğine dikkat çekilerek, mali gelirlerdeki artışa rağmen kamu harcamalarının aynı oranda arttığı ve yardımların rekor düşük seviyeye gerilediği ifade edildi.
Gazze ekonomisi üzerindeki yıllarca süren ablukanın etkilerinin de incelendiği raporda, Gazze'nin genel Filistin ekonomisine katkısının son 30 yılda yarı yarıya azaldığı ve şu anda sadece yüzde 18 oranında olduğu kaydedildi.
Raporda, Gazze'nin ekonomik gerilemesinin yaşam standartlarını ciddi şekilde etkilediği vurgulanarak, 11 günlük çatışma ve kötüleşen Kovid-19 koşullarının bir sonucu olarak işsizlik oranının yüzde 45'e ve yoksulluk oranın yüzde 59'a ulaştığı bildirildi.
ABD’den yenilenebilir enerji atağı: Üretilen elektrik miktarı 4 kat arttı
Bakanlık satışa çıkardı: Fiyatlar piyasanın çok altında
Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması
Powell: Maksimum istihdamı bir hedef olarak tanımlıyoruz
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.