Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Dünya Bankası Başekonomisti Carmen Reinhart, korona virüs salgınının büyük bir ekonomik krize dönüştüğünü söyledi ve bir finansal krizin ortaya çıkma olasılığı konusunda uyardı.
Bloomberg’e verdiği röportajda Reinhart, "Bu durum bir mali kriz olarak başlamadı, fakat çok ciddi mali sonuçları olan büyük bir ekonomik krize dönüşüyor. Önümüzde uzun bir yol var" dedi.
Haziran ayında Dünya Bankası’ndaki görevine başlayan Carmen Reinhart, 2009’da Kenneth Rogoff’la birlikte yazdığı “Bu Defa Farklı: Finans Çılgınlığının 800 Yıllık Tarihi” kitabıyla tanınıyor. Kitap temerrüde düşen hükümetlerin, resesyonların, banka işleyişlerinin, para birimi satış dalgalarının ve enflasyondaki ani yükselişlerin tarihini anlatan bir kaynak haline geldi.
Verimleri düşük tutmak için tahvil satın alan merkez bankaları hamlelerinin, dünyadaki herkesin bunu yapması durumunda sıfır toplamlı bir oyuna dönüşüp dönüşmediği sorulduğunda Reinhart, “Bu bir savaş. Savaşlar sırasında hükümetler savaş harcamalarını ellerinden geldiğiniz kadar finanse etmeye çalışırlar ve şu anda acil ihtiyaçlar söz konusu" ifadelerini kullandı.
Dünya Bankası Başekonomisti, “İçinde bulunduğumuz senaryo sürdürülebilir değil” görüşlerine yer verdi.
Yoksul ülkelerin başı dertte
Reinhart, Dünya Bankası'nın bir yıl uzatma çağrısına rağmen dünyanın en zengin ülkelerinin en azından 2021'in ilk yarısında en yoksul ülkeler için bir borç yardımı girişimini yenileme kararı alması sonrasında konuştu.
Dünya Bankası verilerine göre, dünyanın en yoksul ülkeleri bu yıl ödemesi gereken paranın neredeyse %60'ını Çin'e borçlu. Dünya Bankası Başkanı David Malpass’ın ağustos ayında yaptığı açıklamada, Çin’in gelişmekte olan ülkelere şeffaf olmayan ve ülkelerin karşılayabileceğinden daha yüksek faiz oranlarla pek çok kredi verdiğini söylemişti.
Çin’in borçları askıya alma yardımına katılmamasıyla ilgili bir soruya Reinhart ülkenin aslında işin içerisinde olduğunu, sadece diğerleri kadar tam destek vermediğini ifadeleriyle yanıt verdi.
Çin’de en büyük banka Çin Kalkınma Bankası’nın ya da özel sektör kreditörlerinin oluşturulan çabaya katılmadığını söyleyen Reinhart, “Tam deste şu anda asıl ihtiyacımız olan şey. Fakat ne yazık ki bunu henüz göremedik” sözlerini kullandı.
Merkez Bankası'ndan 150 baz puan faiz artırımı bekleniyor
Korona 2.5 milyon yeni işsizliğe yol açacak
NatWest: İngiliz bankaları eksi faize hazır değil
Finansal kriz yaşanır tabi trilyon dolar basıp borsaya gönder trilyon euro bas ülkelere yardım paketi adı altında dagıt sonra yat para bas ye oh ne güzel dünya çinliler çalışsın sen ye yarın bir gün çinliler yook kardeşim siz kağıt parçasını boyayıp boyayıp bana veriyorsunuz bundan böyle ben bu kağıtları istemem bana karşılığında kıymetli maden ödeyin derse o gün batı batar
Böyle ara arada olsa gerçekleri yabancıların da söyleyebilmesi gerçekten aklı selim birileri var dedirtiyor insana...
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.