Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin 8 Aralık'ta devrilmesinin ardından dünya medyası Türkiye'nin attığı ve atacağı adımlara kilitlenmiş durumda.
ABD ve Avrupa her kademeden Ankara'nın bölgedeki gücüne vurgu yapıyor. Çıkan haberlerde ise Türkiye'nin elde edebileceği belirtilen kazanımlar sıralanıyor. İşte son günlerde konu hakkında yayınlanan bazı haberler...
ANKARA'NIN ARTAN ETKİSİ VE AB İLE DİYALOG
İngiliz basını: Financial Times ve Economist gibi yayın organlarından çıkan analizlerde "Türkiye artık daha güçlü" denildi.
Financial Times'taki dün yayınlanan haberde ise Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı von der Leyen'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye'deki gelişmeleri görüşmek üzere Ankara'ya geldiği hatırlatıldı. Habere göre bu görüşme, Türkiye'nin Suriye'deki nüfuzunun AB tarafından kabul edildiğini gösteren önemli bir mesaj.
Fransa basını: Türkiye, Suriyeli göçmenler geri gönderip bir dizi kârlı anlaşmalar yapabilir. Fransa'nın kamu yayıncısı France 24'teki haberde "Şam'ın düşmesinin Türkiye'nin bölgedeki etkisini artırdığı" kaydedildi.
YUNANİSTAN'DA ENDİŞELER HAKİM
ABD basını: "Türkiye, YPG'den kurtulabilir..." Wall Street Journal, New York Times ya da Washington Post gibi yayın organlarından genellikle Türkiye'nin terör örgütü YPG'ye karşı elde edeceği kazanımlara vurgu yapılıyor.
Örneğin Washington Post gazetesi "Esad'ın düşmesi sonrası bölgenin kazananı Türkiye. Suriye siyasetinin geçiş sürecinde de en güçlü dış aktör Türkiye" dedi. ABD'nin seçilmiş Başkanı Donald Trump da Ankara'nın Suriye'deki gücüne vurgu yaptı.
Yunan basını: Komşu medyası Suriye ile Türkiye arasında yapılacak 'deniz yetki anlaşmalarıyla' Ankara'nın Akdeniz'de üstünlük kuracağı endişesine kapılmış durumda. Kathimerini gazetesi "En kötü senaryo, Suriye'nin Türkiye ile deniz yetki alanı anlaşması imzalaması olacaktır" ifadesine yer verdi.
RUSYA VE KATAR FAKTÖRÜ
Rusya merkezli İzvestiya gazetesinde dün yayınlanan analizde "Rejim değişikliği, Türkiye ve Katar için yeni fırsatlar doğurdu" denildi. Türkiye'nin bu değişimi hem YPG meselesinde avantaj sağlamak hem de ekonomik projeleri yeniden hayata geçirmek için bir şans olarak gördüğü dile getirildi.
Bu analize göre projelerden biri de Katar'dan başlayıp Suriye üzerinden Türkiye'ye ve oradan Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak olan Katar-Türkiye gaz boru hattı. (Sabah)
The Economist'ten çarpıcı iddia! İşte Putin'in gizli Suriye planı
Suriye Merkez Bankası'nda dolar bitmek üzere
Rusya'dan Suriye açıklaması: Ülkenin geleceğini Suriyeliler belirlenmeli
ABD'den PKK/YPG açıklaması: Suriye'de nasıl konumlandırılacak?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.