Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması, geçmişte temerrüde düşen vatandaşların yeni kredi alma şansını artırmak için kredi sicillerinde değişikliğe gitmeyi düşünüyor.
İktidar partisi Birleşik Rusya Milletvekili Natalya Kostenko, kredi sicillerinde mevzuata göre kayıt saklama süresinin 7 yıl olduğunu hatırlatırken, Duma’da bu sürenin 3 yıla düşürülmesini önerdiklerini ifade etti.
Bu önlem sayesinde bankaların kredi verme konusunda nihai karar verirken bireylerin yıllar önce geç geri ödediği kredilerle ilgili bilgileri dikkate alamayacağını söyleyen Kostenko, “Kredi geçmişinin saklanma süresini yedi yıldan üç yıla düşürmeyi önerdik. İdeal bir kredi geçmişine sahip gittikçe daha az vatandaşımız var. Bu nedenle daha önce zor durumda kalıp krediyi zamanında ödeyemeyen vatandaşlar bu şansı hak ediyor” dedi.
Mevcut düzenlemelere göre, ülkedeki bankalar vatandaşların kredilerine ilişkin verileri Kredi Sicil Bürosuna (BKİ) iletirken, ayrıca bu bilgiler kredi kuruluşunun kendisi tarafından da uzun süre saklanabiliyor.
Milletvekili, yıllar önce aldığı krediyi ödemekte zorlanan banka müşterilerinin halihazırda mali durumunu iyileştirmiş olmasına rağmen yeni kredi başvurusunun reddedildiğini, şimdiye kadar çok sayıda vatandaşın kredi sicili nedeniyle kredi alamadığını sözlerine ekledi.
Tüketici kredisi hacimleri kriz öncesi seviyelere döndü
Rusya’da faaliyet gösteren kredi derecelendirme bürosu Scoring tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki bankaların verdiği tüketici kredilerinde hacimlerin Şubat 2022 krizi öncesi göstergelere geri döndüğü bildirildi.
Büroya göre, bu yılın ilk dört ayında Rus bankaları tarafından 11,2 milyon tüketici kredisi verilirken, bu hacimlerin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 86 daha fazla olduğu, değer bazında ise bu dönemde 2,2 trilyon ruble tüketici kredisi verildiği kaydedildi.
Ortalama ihtiyaç kredisi tutarı 2022 yılının nisan ayına göre yüzde 38,1 artarak 204,6 bin ruble olarak gerçekleşirken, aynı zamanda, ihtiyaç kredisi kullandırılan ortalama vade bir önceki yıla göre yüzde 5,9 azalarak 27 aya geriledi.
Yakın zamanda Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu (NBKI), nisan ayında bankalar tarafından verilen tüketici kredilerde ortalama tutarın 328 bin 500 rubleyle rekor seviyeye ulaştığını bildirmişti.(Gazetemru)
Kredi siciliniz kötüyse ne yapmalısınız?
Banka kredi notu nasıl yükseltilir?
Fitch, Rusya'nın kredi notunu BBB seviyesinde teyit etti
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.