Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Araştırmada 2000-2016 arasında 194 ülkeden alınan veriler incelendi. Bulgular, 2016'da 745 bin kişinin uzun çalışma saatlerine bağlı inmeden veya kalp hastalıklarından öldüğünü gösterdi. Bu sayı, 2000'e göre yaklaşık yüzde 30'luk bir artışa tekabül ediyor.
Uzun çalışma saatleriyle ilişkili ölümler konusundaki ilk küresel çalışmada, haftada 55 saat ya da daha fazla çalışmanın, 35-40 saate göre yüzde 35 daha yüksek inme, yüzde 17 daha yüksek koroner arter hastalığı riskiyle ilişkili olduğu görüldü.
Yüzde 72'si erkek olan kurbanların orta yaşta veya daha yaşlıyken hayatını kaybettiği de tespit edildi.
Araştırmada en fazla ölümlere, Çin, Japonya ve Avustralya'yla çevresini kapsayan Güneydoğu Asya ve Batı Pasifik bölgelerinde rastlanıldığı kaydedildi.
DSÖ Çevre, İklim Değişikliği ve Sağlık Bölümü Direktörü Maria Neira şöyle konuştu:
Haftada 55 saat veya daha fazla çalışmak sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu araştırmanın, konu hakkında harekete geçilmesini ve işçilerin korunmasını sağlamasını umuyoruz.
Bununla birlikte DSÖ yetkilileri, Kovid-19 pandemisiyle uzaktan çalışmanın yayılmasının ve ekonomideki yavaşlamanın, uzun çalışma saatlerinin yol açtığı riskleri artırdığını söyledi.
"Kovid-19 pandemisi pek çok kişinin çalışma şeklinde büyük değişikliklere yol açtı. Uzaktan çalışma, birçok sektörde norm haline geldi ve evle iş arasındaki sınırları bulanıklaştırdı" diyen DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, şu ifadeleri kullandı:
Hiçbir iş, inme veya kalp hastalıkları riskine değmez. Hükümetler, işverenler ve işçiler, çalışanların sağlığını korumak için birlikte çalışmalıdır.
DSÖ uzmanlarından Frank Pega, sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaların uygulandığı dönemlerde çalışma saatlerinin yüzde 10 arttığına dair ellerinde veriler bulunduğunu da ifade etti.
Araştırma, Environment International adlı hakemli bilim dergisinde yayımlandı.
Şirketler hibrit çalışmaya ne kadar hazır?
Evden çalışma emlak fiyatlarını uçurdu
Google’da 'ofise dön' baskısı bitti, evden çalışmaya devam
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.